Home / Διεθνή / Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ακόμη και αν ψηφίσει ΟΧΙ

Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ακόμη και αν ψηφίσει ΟΧΙ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε σε βουλευτές στο Βερολίνο ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να φύγει από την ευρωζώνη εάν οι ψηφοφόροι ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, δήλωσαν σήμερα τρία πρόσωπα που ήταν παρόντα στη συνάντηση.

«Ακριβώς. Το είπε αυτό», δήλωσε στο Ρόιτερς ένας βουλευτής της συντηρητικής παράταξης που ήταν παρών στη συνάντηση.

Ο Σόιμπλε ανέφερε επίσης ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατέψει το ευρώ αν οι Έλληνες επιλέξουν το «όχι», μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο τρεις συντηρητικούς βουλευτές.

Το Bloomberg επισημαίνει πως η στάση της Γερμανίας δείχνει ότι η ηγεσία στο Βερολίνο προετοιμάζεται για την απόρριψη από τους Έλληνες της πρότασης των πιστωτών. Ο Σόιμπλε είπε στην εν λόγω συνάντηση πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αντλήσει περίπου 32 δισεκ. ευρώ από κεφάλαια της ΕΕ για να δώσει ώθηση στην οικονομία της, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες.

«Στόχος μας παραμένει να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», δήλωσε τηλεφωνικά η Άντγε Τίλμαν, βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ. «Έγκειται στην ίδια την Ελλάδα να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει επικαλούμενη τον ιδιωτικό χαρακτήρα της συνάντησης του Σόιμπλε με τους βουλευτές.

πηγή απε μπε

About m bonsu