Home / Βίντεο / Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει ολόκληρη την Ευρώπη τα Βαλκάνια και τη γειτονική Τουρκία

Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει ολόκληρη την Ευρώπη τα Βαλκάνια και τη γειτονική Τουρκία

Θάνατοι από την κακοκαιρία και προβλήματα

Δεκάδες νεκροί από το ψύχος – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σε «παγοδρόμιο» έχουν μετατραπεί πολλά τμήματα της Αδριατικής και του Δούναβη, ενώ τα συντριβάνια στη Ρώμη θυμίζουν παγωμένα αγάλματα.

Οι αρκτικές θερμοκρασίες που πλήττουν πολλές χώρες της Γηραιάς ηπείρου έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο από τον καιρό, δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Θάνατοι από την κακοκαιρία και προβλήματα καταγράφονται ακόμη και σε χώρες που είναι «συνηθισμένες» σε χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό, όπως η Ρωσία.

Στη κεντροανατολική Γαλλία τα προβλήματα είναι έντονα ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία.

Στη Γερμανία, οι κλήσεις σε Πυροσβεστική συνεχίζονται για προβλήματα εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.  Δυσκολότερη είναι η κατάσταση στα βόρεια και στο δυτικό τμήμα της χώρας, ενώ ειδικά το Αμβούργο αντιμετωπίζει επίσης σημαντικά προβλήματα. Οι αρχές παρείχαν χτες τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον 10 μετανάστες, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά στη Βαυαρία, που είχαν υποθερμία.

Πρωτόγνωρες εικόνες έρχονται και από την Ιταλία, όπου , όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ακόμα και τα συντριβάνια στη Ρώμη έχουν παγώσει. Στη γείτονα, οκτώ θάνατοι έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής εξαιτίας του κρύου.

Στην Πολωνία, πάνω από δέκα άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας του χιονιά.

Στις ορεινές περιοχές της χώρας, ο υδράργυρος έδειξε μείον 30.

Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην Τουρκία ενώ οι τουρκικές αερογραμμές «Turkish Airlines» έχουν καθηλώσει στο έδαφος όλα τα αεροπλάνα.

Τα εκχιονιστικά προσπαθούν να εξομαλύνουν την κατάσταση και να απελευθερώσουν τους δρόμους 

Τα σχολεία δεν λειτούργησαν σε πολλές περιοχές της Βουδαπέστης ενώ στη Ρωσία, ο υδράργυρος στη Μόσχα έδειξε μείον 30, και σε πολλά χωριά σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis