Home / Διεθνή / Σφαγή στη Συρία, επίθεση τζιχαντιστών στην Ντέιρ Ελ Ζορ

Σφαγή στη Συρία, επίθεση τζιχαντιστών στην Ντέιρ Ελ Ζορ

Δαμασκός, Συρία
Περισσότεροι από 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επίθεσης τζιχαντιστών στη Ντέιρ Αλ Ζορ της Συρίας.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο κατοίκους της πόλης, ανέφερε πως «περίπου 300 άμαχοι πολίτες» σκοτώθηκαν στην επίθεση. Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε μια μέρα, στα σχεδόν πέντε χρόνια του συριακού πολέμου.

Πηγή της συριακής κυβέρνησης δήλωσε ότι μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 250 άτομα, ανάμεσά τους φιλοκυβερνητικούς μαχητές και τις οικογένειές τους.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ορισμένα από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταγράφει τα περιστατικά βίας στη Συρία, είπε ότι οι νεκροί είναι δεκάδες.

«Έχουμε επιβεβαιώσει 60 θανάτους, αλλά ο αριθμός είναι μεγάλος. Οι λεπτομέρειες είναι δύσκολο να  επιβεβαιωθούν, αλλά οι νεκροί είναι δεκάδες» είπε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν στο πρακτορείο Reuters.

Άλλη πηγή δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε «σφαγή αμάχων».

Ο κυβερνήτης της επαρχίας είπε στο πρακτορείο Sputnik ότι οι δυνάμεις του συριακού στρατού απώθησαν τους τζιχαντιστές.

«Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισήλθαν στη συνοικία αλ Μπεγκαϊλίγια χθες το βράδυ και σφαγίασαν ολόκληρες οικογένειες. Ο στρατός κατευθύνθηκε προς την περιοχή και έσωσε τον πληθυσμό. Πραγματοποιήθηκαν μάχες με τους τζιχαντιστές του ΙΚ που οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες της οργάνωσης και οι εναπομείναντες κατόρθωσαν να δραπετεύσουν σε γειτονικές περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο Μοχάμαντ Καντίρ.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη «της ευρείας κλίμακας επίθεσης» που εξαπέλυσε σε αρκετά μέτωπα στην πόλη και στα περίχωρα της, υποστηρίζοντας με ανακοίνωση που εξέδωσε ότι απέκτησε τον έλεγχο της συνοικία Μπεγκαϊλίγια.

Σε ανακοίνωσή της, που μετέδωσε το SANA, η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε «τις ωμές και άνανδρες σφαγές που διέπραξαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ εναντίον κατοίκων της αλ Μπεγκαϊλίγια στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ».

Newsroom ΔΟΛ

About admin