Home / Αθλητισμός / Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του Πλατινί από κάθε αθλητική δραστηριότητα από την απόφαση του CAS

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του Πλατινί από κάθε αθλητική δραστηριότητα από την απόφαση του CAS

Το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο (CAS) δεν δικαίωσε τον Μισέλ Πλατινί και διατήρησε τον προσωρινό αποκλεισμό του προέδρου της UEFA από κάθε αθλητική δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και είναι διάρκειας τριών μηνών, η οποία του επιβλήθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας και ηθικής της FIFA.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα επίσημα το CAS, το οποίο εκδίκασε και απέρριψε την προσφυγή του Πλατινί κατά της τιμωρίας του (έχει ισχύ μέχρι την 5η Ιανουαρίου), η οποία του επιβλήθηκε στις 8 Οκτωβρίου και σχετίζεται με το ποσό του 1,8 εκ ευρώ, που του κατέβαλε ο Σεπ Μπλάτερ και το οποίο δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει επαρκώς. Μετά τη σημερινή απόφαση ο Πλατινί δεν θα είναι παρών στην αυριανή κλήρωση για τα τελικά του EURO 2016.

Το CAS τονίζει στην απόφαση του ότι η προσωρινή ποινή των 90 ημερών δεν μπορεί να επεκταθεί, κάτι τέτοιο όμως είναι χωρίς ουσία, αφού την επόμενη εβδομάδα τόσο ο Πλατινί όσο και ο Σεπ Μπλάτερ θα βρεθούν ενώπιον του προέδρου της επιτροπής δεοντολογίας της FIFA, δικαστή, Χανς Γιοκίμ Έκχερτ, και θα ακούσουν τις αποφάσεις για το μέλλον τους.

Οι δύο άντρες αντιμετωπίζουν ποινές που φτάνουν μέχρι τον ισόβιο αποκλεισμό ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και αν για τον Μπλάτερ που βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του αυτό δεν σημαίνει πολλά, για τον Πλατινί, όμως, είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς θα κριθεί αν θα μπορέσει να διεκδικήσει την προεδρία της FIFA στις επερχόμενες εκλογές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://sports.in.gr/football/international/article/?aid=1500045274#ref=latestarticles

About basilis progressive