Home / Πολιτική / Συνεχίζεται αύριο στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζεται αύριο στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη της Χρυσής Αυγής

Αύριο αναμένεται να συνεχιστεί, στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης της δράσης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, με την διαδικασία να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της υποβολής ενστάσεων και αιτημάτων.

Μετά από δώδεκα συνεδριάσεις από την έναρξη της δίκης στις 20 Απριλίου, σε καμία από τις οποίες δεν παραβρέθηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και η πλειονότητα των βουλευτών της, πρώην και νυν, η διεξαγωγή της εξακολουθεί να προσδιορίζεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή νέας αίθουσας στο Εφετείο, ώστε με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης να διατεθεί ο νέος αυτός χώρος και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για την ιστορική διαδικασία. Το αίτημα για τη μεταφορά της δίκης που τέθηκε από την Πολιτική Αγωγή και βρήκε σύμφωνη την Υπεράσπιση, απασχόλησε το δικαστήριο σε αρκετές συνεδριάσεις. Η μεταφορά της δίκης υποστηρίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και από τοπικούς φορείς της περιοχής, καθώς σε κάθε συνεδρίαση κλείνουν δρόμοι γύρω από τις φυλακές οι οποίες γειτνιάζουν με σχολεία.

Μέχρι στιγμής, η πλέον σημαντική απόφαση που έχει λάβει το δικαστήριο, πλην αυτών που αφορούν ζητήματα για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης και τεχνική υποστήριξη ώστε να καταγράφεται η διαδικασία, για την τήρηση πρακτικών, ήταν αυτή της 29ης Ιουνίου, οπότε και έκρινε πως η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά της ηγεσίας του κόμματος, αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

About totritomati