Home / Ειδήσεις / Συναντήσεις Μητσοτάκη με Μέρκελ και Σόιμπλε στο Βερολίνο

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Μέρκελ και Σόιμπλε στο Βερολίνο

Κρίσιμης σημασίας θεωρεί η ηγεσία της ΝΔ τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Βερολίνο, σήμερα και αύριο, Τρίτη.

Ο κ. Μητσιοτάκης θα έχει τις πρώτες εκτεταμένες συναντήσεις με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μέχρι τώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με την κ. Μέρκελ, στο πλαίσιο των Συνόδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Αυτή τη φορά θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, αλλά και την κατάσταση στη χώρα, και να αναπτύξει το δικό του σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

Η συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος CDU. Το απόγευμα θα συναντηθεί στη γερμανική Βουλή με βουλευτές του Κόμματος CDU.Αύριο Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, θα συναντηθεί, με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών. Στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.

Τον κ. Μητσοτάκης συνοδεύουν ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι συνεργάτες του, Γιάννης Σμυρλής, Θανάσης Μπακόλας και Στέλιος Πέτσας.

Όπως έλεγε στέλεχος του ηγετικού επιτελείου, το βασικό «αίτημα» του κ. Μητσοτάκη προς την γερμανική κυβέρνηση είναι να εξασφαλίσει «δημοσιονομικό αέρα». Η ίδια πηγή διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού άλλωστε έχουν αναπτύξει τις θέσεις τους στην καγκελάριο της Γερμανίας ήδη από πέρυσι τον Μάρτιο. Φυσικά, υπενθυμίζουν ότι είναι πάγια θέση της ΝΔ ο σεβασμός των διεθνών συμφωνιών της χώρας, καθώς επίσης ότι «η ΝΔ στηρίζει ό,τι είναι προς όφελος της χώρας».

 

About Andreas Chondros