Home / Αθλητισμός / Συναγερμός στο Αννόβερο της Γερμανίας: βρέθηκε ασθενοφόρο, γεμάτο με εκρηκτικά!

Συναγερμός στο Αννόβερο της Γερμανίας: βρέθηκε ασθενοφόρο, γεμάτο με εκρηκτικά!

Ενώ η Ευρώπη δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το σοκ από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, το βράδυ της Τρίτης σήμανε συναγερμός στο Αννόβερο της Γερμανίας όταν αστυνομικοί εντόπισαν ένα ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά σε κοντινή απόσταση από το στάδιο όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Γερμανίας-Ολλανδίας!

Ο αγώνας, που θα πραγματοποιούνταν παρουσία της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων μελών της γερμανικής κυβέρνησης, ματαιώθηκε, ενώ αρχικά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το στάδιο έπρεπε να εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας καθώς εντοπίστηκε «ύποπτο αντικείμενο». Μάλιστα, το πρακτορείο dpa, επικαλούμενο γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, μετέδωσε πως υπήρχαν ενδείξεις για «απειλή επίθεσης», οι οποίες έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν.

Γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ακόμη πως η γερμανική εθνική ομάδα μεταφέρθηκε σε μια ασφαλής, αλλά άγνωστη τοποθεσία, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου απόψε θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims».

Τελικά, διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο αρχηγός της γερμανικής αστυνομίας αποκάλυψε ότι κοντά στο γήπεδο βρέθηκε ένα ημιφορτηγό το οποίο είχε μετατραπεί σε ασθενοφόρο -προκειμένου να μην κινηθούν υποψίες- και το οποίο ήταν γεμάτο με εκρηκτικά!

«Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος μέσα στο στάδιο είχε σκοπό να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας της πόλης Φόλκερ Κλούβε και μίλησε για «συγκεκριμένη κατάσταση κινδύνου για όλο το Ανόβερο, ενώ από την ηλεκτρονική τοπική Hannoversche Allgemeine Zeitung μεταδόθηκε ότι στο στάδιο εντοπίστηκαν «ύποπτα» άτομα.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα. Ο κ. Ντε Μεζιέρ είχε ήδη φθάσει στην πόλη προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με την κυρία Μέρκελ και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυρία Μέρκελ, όπως διευκρινίστηκε από την κυβέρνηση, δεν είχε ακόμη φθάσει στο στάδιο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, πιθανότατα δεν είχε αναχωρήσει ακόμη από το Βερολίνο όταν αποφασίστηκε η ακύρωση του αγώνα. Από την ηλεκτρονική τοπική Hannoversche Allgemeine Zeitung μεταδόθηκε ότι στο στάδιο εντοπίστηκαν «ύποπτα» άτομα.

Έχουν αποτραπεί 11 επιθέσεις φανατικών ισλαμιστών στη Γερμανία!

Όλα αυτά λίγες ώρες αφότου ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για το Έγκλημα Χόλγκερ Μουνχ αποκάλυψε ότι κατά το παρελθόν η Γερμανία απέτρεψε την εκδήλωση τουλάχιστον έντεκα επιθέσεων φανατικών ισλαμιστών.

«Στη Γερμανία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους. Αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση στη βάση των τρεχουσών πληροφοριών και εξελίξεων και κάνουμε τα πάντα προκειμένου να μην συμβούν τέτοιες επιθέσεις. Έτσι κατά το παρελθόν κατέστη δυνατό να αποτρέψουμε έντεκα επιθέσεις», δήλωσε ο κ. Μουνχ στην εφημερίδα Die Welt και επισήμανε ότι ειδικά οι επιθέσεις στην Γαλλία δείχνουν ότι ο κίνδυνος διεθνούς τρομοκρατίας είναι υψηλός και μπορεί και η Γερμανία να επηρεαστεί από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της ΒΚΑ είπε ακόμη ότι ακραίοι ισλαμιστές εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους δυτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

«Υπάρχει μία απειλή που πρέπει κανείς να πάρει στα σοβαρά, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα σχέδια επιθέσεων», διευκρίνισε.

www.aek365.com

About gus_maverick