Home / Ειδήσεις / Συνάντηση του Θ. Δρίτσα με τον πρέσβη της Τουρκίας

Συνάντηση του Θ. Δρίτσα με τον πρέσβη της Τουρκίας

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς, ο οποίος πραγματοποίησε χθες εθιμοτυπική επίσκεψη στο υπουργείο και συνεχάρη τον κ. Δρίτσα για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στη συνάντηση των δύο αξιωματούχων, ο πρέσβης της Τουρκίας αναφέρθηκε στις σοβαρές προεκτάσεις, που συνεπάγεται η διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος μέσα στη χώρα του και τόνισε την απότομη διόγκωση των μετακινούμενων πληθυσμών, γεγονός που, όπως είπε, απαιτεί τόσο διμερείς όσο και πολυμερείς συνεργασίες.

Ο κ. Ουράς εξέφρασε, επίσης, την πρόβλεψη για μελλοντική επιδείνωση του ζητήματος και αναφέρθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης τρόπων εμβάθυνσης της συνεργασίας του ελληνικού Λιμενικού Σώματος και τουρκικής Ακτοφυλακής, με στόχο την αντιμετώπιση της δράσης των οργανωμένων δικτύων διακίνησης μεταναστών και προσφύγων.

Τέλος, απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Δρίτσα να επισκεφθεί την Τουρκία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συμμερίστηκε την ανησυχία του Τούρκου πρέσβη για περαιτέρω όξυνση του μεταναστευτικού ρεύματος, επισημαίνοντας τον προσφυγικό, πλέον, χαρακτήρα των μετακινούμενων πληθυσμών, «η διαχείριση των οποίων εντός της επικράτειας εκάστου κράτους διέλευσης, θέτει τις αρμόδιες κρατικές δομές ενώπιον πολυεπίπεδων προκλήσεων, με πιο πιεστικές εκείνες της ασφάλειας και του σεβασμού των διεθνώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των προσφύγων».

About m bonsu