Home / Ειδήσεις / Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους της Boehringer Ingelheim

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους της Boehringer Ingelheim

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον CEO της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρίας Boehringer Ingelheim, Hubertus von Baumbach, την Global head of HP και μελος του ΔΣ Carinne Brouillon, το Διευθυντη του region MIDI που περιλαμβανει την Ελλαδα, καθώς και με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας στην Ελλάδα, Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Νέος κύκλος επενδύσεων για την επόμενη 5ετία

Η εταιρία δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1966, αναπτύσσει και παράγει καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα για καρδιαγγειακές και ογκολογικες παθήσεις, διαβήτη, ασθένειες του αναπνευστικού καθώς και σπάνιες ασθένειες. Το εργοστάσιο της εταιρίας στο Κορωπί αποτελεί ένα από τα 4 στρατηγικής σημασίας εργοστάσια του ομίλου Boehringer Ingelheim παγκοσμίως και απασχολεί 545 εργαζόμενους υψηλών προσόντων.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Von Baumbach για τις επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία κατά τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, από το 2008 ως σήμερα, και συζήτησε μαζί του την προοπτική ενός νέου κύκλου επενδύσεων περίπου επιπλέον 80 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία. Η μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Ελλάδα εφοδιάζει με εξαγωγές, τις αγορές 70 χωρών παγκοσμίως και καταλαμβάνει ως μερίδιο το 2,2% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών ενώ το υψος το εξαγωγών αναμενεται να προσεγγισει το 1 δις Ευρω το 2021.

Κομβικός ρόλος

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε τα νέα επενδυτικά κίνητρα που έχει θεσπίσει για τη φαρμακοβιομηχανία η κυβέρνηση, τόσο σε ότι αφορά τις επενδύσεις σε κλινικές έρευνες και καινοτόμα προϊόντα όσο και σε ότι αφορά τις επενδύσεις σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό και τόνισε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην προσέλκυση και μόνιμη εγκατάσταση ταλαντούχων επαγγελματιών στη χώρα μας μέσω της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους.

Οι κ. Μητσοτάκης  και Von Baumbach συμφώνησαν στον κομβικό ρόλο της φαρμακοβιομηχανίας στην ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά ως πρωτοποριακού κλάδου που συγκεντρώνει ανθρώπινο ταλέντο και τεχνολογική καινοτομία και συζήτησαν για τα κίνητρα που πρέπει να δώσει η Ευρώπη συνολικά για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων θεραπειών για σπάνιες ασθένειες, όπως οι νευρολογικές παθήσεις που έως σήμερα δεν αντιμετωπίζονται θεραπευτικά στο βαθμό που πρέπει.

Πηγή

About ingr