Home / Ειδήσεις / Συλλυπητήρια πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την επίθεση στην Άγκυρα

Συλλυπητήρια πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την επίθεση στην Άγκυρα

«Πενθούμε μαζί με τους γείτονές μας»

Αθήνα
Τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης στον λαό της Τουρκίας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα εκφράζει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο γγ της προεδρίας πρέσβης Γ.Γεννηματάς επικοινώνησε το βράδυ με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα και του ζήτησε να μεταβιβάσει, εκ μέρους του ελληνικού λαού, στον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας στην Άγκυρα, καθώς επίσης και τα θερμά του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και στον τουρκικό λαό .

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου για να του εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια και την συμπαράσταση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προς τον λαό της Τουρκίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για τα τραγικά γεγονότα στην ‘Αγκυρα.

«Πενθούμε μαζί με τους γείτονές μας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, «για τα θύματα την έκρηξης στην ‘Αγκυρα». Και προσθέτει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis