Home / Διεθνή / Συγκρότηση συμμαχίας Κούρδων, Αράβων, Ασσυρίων κατά του Ισλαμικού Κράτους

Συγκρότηση συμμαχίας Κούρδων, Αράβων, Ασσυρίων κατά του Ισλαμικού Κράτους

Μία συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους με την ονομασία Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή των συριακών κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), ένοπλες συριακές αραβικές οργανώσεις και μία ασσυριακή χριστιανική οργάνωση συγκροτήθηκε στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την περασμένη νύκτα.

«Η δύσκολη φάση που διέρχεται η χώρα μας, η Συρία, και οι ταχείες εξελίξεις σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο…απαιτούν τη συγκρότηση μίας ενωμένης εθνικής στρατιωτικής δύναμης για όλους τους Σύρους, με την ένωση Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων και άλλων οργανώσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που στάλθηκε στο Ρόιτερς από εκπρόσωπο των YPG.

Εκτός από τις YPG, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας περιλαμβάνουν αραβικές οργανώσεις όπως ο Στρατός των Ανταρτών (Jaysh al-Thuwwar) και μία χριστιανικά ασσυριακή οργάνωση. Η κίνηση για τη συγκρότηση κοινού μετώπου κατά του Ισλαμικού Κράτους έρχεται μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να τερματίσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης των σύρων ανταρτών και να εστιάσουν στην προμήθεια όπλων στις ένοπλες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης.

 

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/91459/Sugkrotisi-summachias-Kourdon–Arabon–Assurion-kata-tou-Islamikou-Kratous

About basilis progressive