Home / Ειδήσεις / Στ. Θεοδωράκης: Αν δεν εφαρμόσουμε τη συμφωνία, θα πάμε στη δραχμή

Στ. Θεοδωράκης: Αν δεν εφαρμόσουμε τη συμφωνία, θα πάμε στη δραχμή

«Αν δεν εφαρμόσουμε τη συμφωνία, η ύφεση θα βαθαίνει, η ανεργία θα αυξάνεται και τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Και βέβαια, η χρηματοδότηση θα διακοπεί. Και στο βάθος η… δραχμή», προειδοποιεί ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση που θα έχει, όχι απλά το 51% των εδρών στο κοινοβούλιο, αλλά το 51% της κοινωνίας, ώστε σε διάστημα δύο ετών η χώρα να ξεπεράσει τα προβλήματά της και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Ο ίδιος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι απέδειξε ότι ανήκει στο παλαιό πολιτικό σύστημα, καθώς «ξεπατίκωσε όλες τις πρακτικές των παλιών: τα ρουσφέτια, τα βολέματα, τις υποσχέσεις. Πολλές τις τελειοποίησε κιόλας. Ο λόγος του και οι πρακτικές του μυρίζουν… παλαιό».

Σχολιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι «επαναλαμβάνει διάφορα κλισέ και γενικολογίες, χωρίς να δίνει λύσεις. Προσπαθεί ανεπιτυχώς να ισορροπήσει ανάμεσα σε όσα έλεγε παλιά και στη νέα μνημονιακή μετάλλαξή του».

Για τη ΝΔ αναφέρει ότι παρότι μιλά για νέο, δεν υπάρχει η τόλμη ούτε καν να αλλάξει η ηγετική της ομάδα και να εκλέξει νέο αρχηγό.

About m bonsu