Home / Ειδήσεις / Στρατούλης: Δεν θα περικοπούν μισθοί και συντάξεις

Στρατούλης: Δεν θα περικοπούν μισθοί και συντάξεις

Συνάντηση με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ είχε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, οι οποίοι ζήτησαν απο την κυβέρνηση να εγγυηθεί για την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο κ. Στρατούλης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, εγγυήθηκε στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ ότι δεν θα γίνουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Ανέφερε ότι το πάγωμα στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων θα περάσει με νομοθετική ρύθμιση το επόμενο διάστημα.

Για τα όρια ηλικίας και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις είπε ότι δεν θα θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Για τον υπολογισμό του εφάπαξ ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι θα καταργηθεί ο μνημονιακός μαθηματικός τύπος υπολογισμού και με τη ψήφιση νέου μαθηματικού τύπου θα επανέλθει στα επίπεδα 31ης Αυγούστου του 2013.

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι δεν θα εφαρμόσουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δεν θα γίνουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και δεν θα θιγούν θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε σήμερα, Πέμπτη, παναττική στάση εργασίας απο τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο Εργασίας.

 

πηγή:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500000914#ref=latestarticles

About basilis progressive