Home / Διάφορα / Στρατιώτες του ΟΗΕ κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Στρατιώτες του ΟΗΕ κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας κατηγορούνται κυανόκρανοι του ΟΗΕ.
Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ την Τρίτη ο Οργανισμός διενεργεί έρευνα για τις καταγγελίες, ωστόσο δεν ανακοινώθηκε από ποια χώρα προέρχονται οι κυανόκρανοι, οι οποίοι κατηγορούνται, ούτε και ο αριθμός τους, αλλά ούτε και ο αριθμός των παιδιών που κακοποιήθηκαν. Ωστόσο ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο ΟΗΕ ενημερώθηκε για τις καταγγελίες την 19η Ιουνίου και στη συνέχεια ενημερώθηκε και η χώρα από την οποία προέρχονται οι στρατιώτες.

«Αυτό που ξέρουμε είναι πως τα εγκλήματα (αυτά) μπορεί να είχαν διαπραχθεί ακόμη και το 2014 έως και πολύ πρόσφατα φέτος», είπε και πρόσθεσε: «Αν οι κατηγορίες στοιχειοθετούνται, αυτό θα συνιστά ενδεχομένως μια σοβαρότατη παραβίαση των αρχών των Ηνωμένων Εθνών και του κώδικα διαγωγής των κυανόκρανων. Το αίτημα προς τη χώρα μέλος θα είναι να προχωρήσει σε άμεσες και αρμόζουσες πειθαρχικές διαδικασίες για να τιμωρηθούν οι ενεχόμενοι σε τέτοια εγκλήματα».

Σημειώνεται πως ο ΟΗΕ έχει περίπου 10.000 στρατιώτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, οι οποίοι αναπτύχθηκαν για την «αποκατάσταση της ειρήνης», όταν ξέσπασε η ένοπλη σύρραξη στη χώρα το 2013, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Μουσουλμάνους αντάρτες Σελέκα.

πηγή tvxs

About m bonsu