Home / Αθλητισμός / Στο επίκεντρο ο 33ος Μαραθώνιος της Αθήνας

Στο επίκεντρο ο 33ος Μαραθώνιος της Αθήνας

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την διεξαγωγή του 33ου Μαραθώνιου Αθήνας στις 8 Νοεμβρίου, παραχώρησε ο διοργανωτής ΣΕΓΑΣ, από την οποία προέκυψαν αρκετές ενδιαφέρουσες ειδήσεις, ενώ από τα στελέχη της ομοσπονδίας εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι φέτος θα έχουμε έναν ακόμη επιτυχημένο αγώνα.

Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθήνας Ερμιόνη Κυπριανίδου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο γενικός διευθυντής μάρκετινγκ της ΟΠΑΠ ΑΕ Πετρ Ματεζόφσκι, και εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ ο πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος και ο πρόεδρος της ΟΕ του Αυθεντικού Μαραθωνίου και αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Σταματόπουλος.

Ο κ. Παναγόπουλος στάθηκε στην ομιλία του στην εκ νέου φέτος αύξηση των συμμετοχών που θα ξεπεράσουν τις 40.000 (οι 16.000 στο Μαραθώνιο), από τους οποίους οι 6.500 δρομείς θα είναι από το εξωτερικό, δηλαδή 1.500 περισσότεροι από πέρυσι. Επίσης τόνισε ότι φέτος αποφασίστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή να μην κληθούν ξένοι αθλητές υψηλού επιπέδου, οι οποίοι θα ανέβαζαν το μπάτζετ του αγώνα στο Μαραθώνιο, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα του ΣΕΓΑΣ που προορίζονται για κοινωνικούς σκοπούς.

Ο κ. Κοντονής από την πλευρά του μετέφερε το χαιρετισμό της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κι έκανε αναφορά στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και τις τεράστιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της σπατάλης στον αθλητισμό. Κάλεσε τους επιχειρηματίες που εμπλέκονται με τον αθλητισμό να καταβάλουν τα οφειλόμενα από τη χρήση σταδίων και δημόσιων χώρων, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν συναλλάσσεται, δεν εκβιάζεται και δεν φοβάται. Τέλος είπε ότι στην ομοσπονδία αντιπτέρισης θα διεξαχθεί τακτικός έλεγχος, αφού το πόρισμα που έλαβε σήμερα στα χέρια του δεν ήταν ευχάριστο, ενώ στο μέλλον θα ανταμειφτούν υλικά και ηθικά όλες οι νοικοκυρεμένες ομοσπονδίες.

About m bonsu