Home / Ειδήσεις / Στο δημοτικό στάδιο της Κω 2.000 μετανάστες εν αναμονή των εγγράφων

Στο δημοτικό στάδιο της Κω 2.000 μετανάστες εν αναμονή των εγγράφων

Σε γραφείο ταυτοποίησης έχει μετατραπεί πρόχειρα το δημοτικό στάδιο στην Κω, με περίπου 2.000 μετανάστες να σπεύδουν ώστε να λάβουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με το MEGA, οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές όπως η Συρία. Πολλοί από τους μετανάστες περιμένουν για τη διαδικασία ταυτοποίησης έως και 10 ημέρες, προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Την Τρίτη εστάλησαν στο νησί με C-130 δύο διμοιρίες των ΜΑΤ για την αποκατάσταση της τάξης.

Για μερική αποκατάσταση της τάξης στο νησί μετά τις ενισχύσεις που ελήφθησαν έκανε λόγο ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στο MEGA.

Παράλληλα, επισπεύδονται οι διαδικασίες για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με τουλάχιστον 250 αστυνομικούς σε πρώτη φάση, και στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που δέχονται καθημερινά τεράστιο αριθμό προσφύγων.

Το πρωί της Τρίτης δημιουργήθηκε ένταση έξω από την αστυνομική διεύθυνση της Κω και τους δρόμους της πόλης, καθώς οι εκατοντάδες πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, απαιτούσαν να μπουν στο κτίριο της Αστυνομίας για να πάρουν τα έγγραφα τους και να αναχωρήσουν για την ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι μετανάστες αρνήθηκαν να μπουν στο στάδιο, στο οποίο τους υποδείχτηκε να συγκεντρωθούν, προκειμένου να τους χορηγηθεί η άδεια για αναχώρηση.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση πυροσβεστήρων για να απωθήσουν τους μετανάστες.

Οι εικόνες αυτές έκαναν το γύρο του κόσμου, προκαλώντας αντιδράσεις, σε συνδυασμό και με το χτεσινό περιστατικό, στο οποίο αστυνομικός χαστούκισε μετανάστη. απειλώντας τον με μαχαίρι.

 

Πηγή: in.gr

About Panos Dreamer