Home / Ειδήσεις / Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η πρόεδρος της Βουλής σήμερα

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η πρόεδρος της Βουλής σήμερα

Δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο θα γίνει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σήμερα, στις 14:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της Βουλής θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πόρισμα της «Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα, το χρέος είναι «παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο» και γιαυτό η Ελλάδα δεν θα πρέπει να το πληρώσει.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, «η Επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους θεωρεί ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει θύμα μιας προσχεδιασμένης επίθεσης, η οποία οργανώθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό το βίαιο, παράνομο και ανήθικο εγχείρημά τους έχει μοναδικό σκοπό να περάσουν τα ιδιωτικά χρέη στο Δημόσιο».

Διατυπώνεται, δε, η θέση πως «η αξιοπρέπεια του λαού βαραίνει περισσότερο από το παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο και μη βιώσιμο χρέος» και πως «τα νομικά επιχειρήματα που επιτρέπουν σε ένα κυρίαρχο κράτος να αποκηρύξει μονομερώς το παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο χρέος είναι πολλαπλά».

«Τα κράτη έχουν δικαίωμα να κηρύξουν μονομερώς πτώχευση όταν δεν είναι βιώσιμη η εξυπηρέτηση του χρέους, στην οποία περίπτωση δεν διαπράττουν διεθνώς παράνομη πράξη και, επομένως, δεν φέρουν ευθύνη» επισημαίνεται.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στη συνεδρίαση της «Επιτροπής Αλήθειας», κατά την οποία παρουσιάστηκε το πόρισμα για το χρέος, είχε αποστείλει την εξής επιστολή στην Ζ.Κωνσταντοπούλου:

«Παρακαλώ να διαβιβάσετε στα μέλη της Επιτροπής την εκ μέρους μου ειλικρινή αναγνώριση της επιστημονικώς τεκμηριωμένης συμβολής τους ως προς τα αίτια που οδήγησαν στη διαμόρφωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας, όπως επίσης να καταστήσετε σαφές ότι ισχύουν στο ακέραιο τα όσα επισήμανα κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής στις 4 Απριλίου του 2015 κυρίως ως προς τα αδιαμφισβήτητα, κατά το Σύνταγμά μας, δεδομένα της δημοσιονομικής μας κυριαρχίας».

About Panos Dreamer