Home / Ειδήσεις / Στον Πειραιά έφτασαν 1.352 πρόσφυγες

Στον Πειραιά έφτασαν 1.352 πρόσφυγες

Από Λέσβο και Χίο

Αθήνα

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 06:40 το πρωί της Πέμπτης το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Βlue Star 1, μεταφέροντας 1.352 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το πλοίο παρέλαβε 918 άτομα από τη Λέσβο και 434 από τη Χίο. Όλοι θα παραμείνουν στο λιμάνι, καθώς δεν αναμένεται να αναχωρήσουν, σήμερα τουλάχιστον, λεωφορεία για την Ειδομένη.

Μετανάστες και πρόσφυγες κατευθύνθηκαν στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά όπου φιλοξενούνται προσωρινά, ενώ κάποιοι από αυτούς αναμένεται να οδηγηθούν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας με πούλμαν.

Στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά υπάρχουν στελέχη του Ερυθρού Σταυρού και μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές για τη διευκόλυνση των μεταναστών.

Στις 10 το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» μεταφέροντας 30 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

Επίσης, έτοιμοι να αναχωρήσουν από τη Λέσβο είναι 1.821 μετανάστες και πρόσφυγες. Στο σύνολό τους αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα με το πλοίο της γραμμής αλλά και έκτακτο δρομολόγιο πλοίου προς Πειραιά. Αν σε αυτούς προστεθούν και άλλοι 380 πρόσφυγες που αναχώρησαν τα ξημερώματα με το πλοίο της άγονης γραμμής προς Καβάλα, ξεπερνά τους 2.100 ο αριθμός των όσων θα προστεθούν στους εγκλωβισμένους στο εσωτερικό της Ελλάδας πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, μέχρι σήμερα το πρωί στο hot spot της Μόριας ταυτοποιήθηκαν 1.476 άτομα -αριθμός μειωμένος σε σχέση με την Τρίτη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ το μεσημέρι πρόκειται να επισκεφθεί τη Λέσβο η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Νορβηγίας Ελίζα Άσπακερ, η οποία θα επισκεφθεί το hot spot της Μόριας και άλλους χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

About Vassilis Batzis