Home / Αθλητισμός / Στη σκιά των τρομοκρατικών χτυπημάτων το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά ταεκβοντό στην Κωνσταντινούπολη

Στη σκιά των τρομοκρατικών χτυπημάτων το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά ταεκβοντό στην Κωνσταντινούπολη

Στη σκιά των τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Κωνσταντινούπολη, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου στην Πόλη το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Τουρνουά Ταεκβοντό. Θα συμμετέχουν συνολικά 134 αθλητές -τρεις εκ των οποίων είναι πρόσφυγες και θ? αγωνιστούν κάτω από τη σημαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό- από συνολικά 47 χώρες. Με αφορμή την τελευταία ευκαιρία για πρόκριση των ευρωπαίων αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ETU) παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο που εδρεύει η πλειοψηφία των αποστολών και των επισήμων.
Οι δηλώσεις του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ETU:
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΡΑΓΑΛΟΣ (πρόεδρος ETU): «Στη σκιά των τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Τουρκία, διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Τουρνουά για τους Αγώνες του Ρίο. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τις επιθέσεις. Η καρδιά μας βρίσκεται κοντά στα θύματα και στις οικογένειές τους. Δεν μας φοβίζουν όλα όσα συνέβησαν και πιστεύουμε ότι το τουρνουά θα έχει τεράστια επιτυχία. Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η τελευταία ευκαιρία για τους αθλητές να εξασφαλίσουν μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατά συνέπεια ο ανταγωνισμός θα είναι αρκετά υψηλός. Είμαι πεπεισμένος ότι θα δούμε σπουδαίους αγώνες, τους οποίους θα παρακολουθήσει και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, Δρ. Τσουνγκβόν Τσο. Η τουρκική ομοσπονδία έχει κάνει σπουδαία δουλειά στον οργανωτικό τομέα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μετίν Σαχίν για τη φιλοξενία».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΥΣΕΝΤΖΙΔΗΣ (γενικός γραμματέας ETU): «Στο τουρνουά θα συμμετέχουν 134 αθλητές και 185 συνοδοί-διαιτητές-προπονητές από συνολικά 47 χώρες. Η πρόταση του Δρ. Τσουνγκβόν Τσο να επιτρέψουν στους πρόσφυγες να συμμετέχουν στο προολυμπιακό τουρνουά έγινε δεκτή από τo συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό. Γι? αυτό και μεταξύ των 134 αθλητές, έχουμε και τρεις αθλητές που συμμετέχουν κάτω από τη σημαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό ως πρόσφυγες. Οι αθλητές που θα προκριθούν από τα ημιτελικά στον τελικό, χαρίζουν από ένα εισιτήριο στην αντίστοιχη χώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ήδη 26 αθλητές από την Ευρώπη έχουν χαρίσει προκρίσεις στις χώρες τους μέσω της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από το 54% των Ολυμπιακών εισιτηρίων έχουν ήδη αποδέκτες αθλητές και αθλήτριες από την Ευρώπη. Θέλω επίσης να σας υπενθυμίσω ότι η Ευρωπαϊκό Ένωση Ταεκβοντό θα γιορτάσει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της τον προσεχή Μάιο, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξαχθεί στο Μοντρέ. Ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας».

Στην Πόλη η ελληνική ομάδα
Η ελληνική ομάδα αποτελείται από τέσσερις αθλητές και τους προπονητές τους. Στην Πόλη βρίσκονται οι Γιώργος Σιμιτσής (-58κ.), Κωνσταντίνος Γκόλτσιος (+80κ.), Ιωάννα Κουτσού (-49κ.) και Ανδριάνα Ασπρογέρακα (-57κ.). Το Σάββατο «ποδαρικό» στους αγώνες θα κάνει ο Σιμιτσής.
Την απευθείας πρόκριση παίρνουν οι χώρες, των οποίων οι αθλητές και οι αθλήτριες θα φτάσουν έως στον τελικό. Θα πραγματοποιηθεί και τελικός, παρά το γεγονός ότι οι δύο πρώτοι θα έχουν εξασφαλισμένη πρόκριση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ.

About totritomati