Home / Ελλάδα / Στην Επιτροπή τα μέτρα – Το βράδυ η ψηφοφορία

Στην Επιτροπή τα μέτρα – Το βράδυ η ψηφοφορία

Με διαδικασίες εξπρές ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο «επείγουσες ρυθμίσεις για την διαπραγμάτευση και συναφή συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης», που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους.

Το σχέδιο νόμου εισάγεται στις 10 το πρωί για επεξεργασία στις 4 συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές (Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης), που θα συνεδριάσουν από κοινού.

Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας έως τις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια το σχέδιο νόμου να εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση στο σύνολο του έως τα μεσάνυχτα.

Το παρόν σχέδιο νόμου αναμένεται να ψηφιστεί από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, να καταψηφιστεί από Χ.Α και ΚΚΕ, ενώ το μεγάλο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που πιθανότατα να δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο Μητρόπουλος στην έδρα – Η Κωνσταντοπούλου στα έδρανα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συζήτηση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, αναμένεται να προεδρεύσει ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου επιθυμεί να τοποθετηθεί από το βήμα της Βουλής και να τονίσει τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Η πρόεδρος της Βουλής είχε αρνηθεί την προηγούμενη εβδομάδα να δώσει εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί με τους εταίρους ψηφίζοντας «παρών».

Αυτή τη φορά όμως δεν αποκλείεται να εκφράσει την άρνηση της με το “όχι” ή ακόμα και με την απουσία της από την ψηφοφορία.


Πηγή: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=432865&catID=1

About admin