Home / Ελλάδα / Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε ο Θωμάς Λιακουνάκος

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε ο Θωμάς Λιακουνάκος

Ενώπιον της ανακρίτριας Βασιλικής Μπράτη οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος για να απολογηθεί για την υπόθεση προμήθειας των ιπτάμενων ραντάρ στην οποία εμπλέκεται η σουηδική εταιρεία Erickson. Αναμένεται να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ κρατείται στην Ασφάλεια Αττικής μετά την αιφνιδιαστική σύλληψή του το βράδυ της Δευτέρας με ένταλμα της κυρίας Μπράτη. Kατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη αποφασίστηκε μετά από νέα στοιχεία που έφτασαν στις ελληνικές αρχές για χρήματα που διακίνησε ο κ. Λιακουνάκος μέσω της υπεράκτιας εταιρείας Ιnteraction προς στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών. Χρήματα φαίνεται να κατέληξαν και στον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, αλλά και στον διευθυντή εξοπλισμών Γ. Σμπώκο.
Κομβικό σημείο της ανάκρισης υπήρξε η κατάθεση στο ελληνικό προξενείο της Στοκχόλμης του πρώην στελέχους της Erickson Ολαφ Ειντζελ ο οποίος προσήλθε αυθόρμητα στην ανακρίτρια για να καταθέσει τον Απρίλιο του 2014. Ο συγκεκριμένος παρέδωσε και έγγραφα στην ανακρίτρια, ενώ αποκάλυψε ότι μυθικά ποσά κατέληγαν σε «σημαντικά πρόσωπα στην Ελλάδα» για να διασφαλίσουν την ανάθεση των προμηθειών στη συγκεκριμένη εταιρεία.
Η κυρία Μπράτη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και με τις σουηδικές αρχές που εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για τις ευθύνες και άλλων σουηδών στελεχών της εταιρείας που εμπλέκονται στις δωροδοκίες.

About admin