Home / Ειδήσεις / Στα «χαρακώματα» υπ. Παιδείας – μαθητές για καταλήψεις και τηλεκπαίδευση

Στα «χαρακώματα» υπ. Παιδείας – μαθητές για καταλήψεις και τηλεκπαίδευση

Μιλώντας στο MEGA» η Κωνσταντίνα Παντέλαρου, μέλος συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αθήνας «Στην χθεσινή πορεία ήταν κάτω στο δρόμο χιλιάδες μαθητές. Τα επεισόδια που έγιναν σε κάποιο σημείο από ελάχιστα άτομα τα οποία καμία σχέση δεν είχαν με τα αιτήματα των μαθητών. Η πορεία ξεκίνησε και κατέληξε στα Προπύλαια. Αυτοί που πέταξαν τις μολότοφ δεν ήρθαν από την μαθητική πορεία και επιχείρησαν να την διαλύσουν. Εμείς συνεχίζουμε να εμμένουμε και να βάζουμε μπροστά τα αιτήματά μας».

Απαντώντας  στην υπουργό Παιδείας, η μαθήτρια είπε χαρακτηριστικά:« Οι μαθητές έχουμε προσπαθήσει όλη αυτή την περίοδο και έχουμε πάει σε δήμους, σε δευτεροβάθμιες ο ένας μας στέλνει στον άλλο και πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης. Όσον αφορά στο υπουργείο και πέρυσι και πρόπερσι και με άλλες κυβερνήσεις που είχαμε προβλήματα -γιατί δεν κάνουμε τις πορείες εθιμοτυπικά-, κάθε χρόνο μας προκύπτουν προβλήματα και κάθε φορά βρίσκουμε την καγκελόπορτα του υπουργείου κλειστή και οι φύλακες μας λένε  ότι δεν υπάρχει κανείς εκεί να μας ακούσει».

Η ίδια επίσης, τόνισε πως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία τόσο σε επίπεδο καθηγητών όσο και ως προς τα υγειονομικά μέτρα και πως είναι προκλητικό από τη μεριά της κυβέρνησης να υποστηρίζει πως οι μαθητές δεν ξέρουν τι λένε και πως είναι κακομαθημένα.

Η ίδια κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για τιμωρητικού χαρακτήρα ανακοινώσεις, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν νοιάζεται για την Παιδεία μας, δεν νοιάζεται για την υγεία μας και θέλει να μας κλείσει και το στόμα». Τέλος προανήγγειλε συνέχεια στις διαμαρτυρίες των μαθητών και με άλλους τρόπους που θα αποφασιστούν στην συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αττικής, ενώ όπως είπε οι καταλήψεις θα συνεχιστούν αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Με μια οργισμένη ανακοίνωση υποδέχτηκε η ΟΛΜΕ τις δηλώσεις Κεραμέως για την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

«Οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας ότι «…στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση…», απειλώντας μάλιστα με απουσίες όσους μαθητές δε συμμετέχουν, μόνο ντροπή και θυμό προκαλούν» τονίζει η ΟΛΜΕ.

Στηλιτεύει δε το γεγονός ότι «προβλέπεται, όλως παρανόμως, ο αποκλεισμός από την τηλεκπαίδευση και άρα υποχρεωτική απουσία όσων μαθητών συνεχίσουν να αγωνίζονται. Προσπαθεί να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε καταδότες των μαθητών τους. Είναι αυτονόητο ότι κανείς/καμία εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να παίξει ένα τέτοιο ρόλο.»

Πηγή

About ingr