Home / Προτεινόμενα / Στα λευκά η Αττική – Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων

Στα λευκά η Αττική – Ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων

Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς ακόμη και κύριες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ντύθηκαν στα λευκά.

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες των δήμων της Αττικής, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα που δημιουργεί η επέλαση της «Μήδειας».
Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες.
Οι μεν κάτοικοι καλούνται από τη ΓΓΠΠ να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο.
Το πρωί της Τρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, απηύθυνε μέσω Twitter σύσταση στους κατοίκους της Αττικής να αποφύγουν τις μετακινήσεις για την ασφάλειά τους.

Καλημέρα!Ισχυρή χιονόπτωση τώρα στην Αττική, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις για την ασφάλειά σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. pic.twitter.com/u17Wg2zPMV
— Stelios Petsas (@SteliosPetsas) February 16, 2021

Σε ανάλογη σύσταση προς τους κατοίκους της Αττικής προχώρησε και ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Θ. Χρονόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ, καλώντας τους να αποφύγουν τις αχρείαστες μετακινήσεις έως τις 10 π.μ.
Τη νύχτα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους του Βόρειου Τομέα Αθηνών και της Ανατολικής Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις πριν τις 10.00 το πρωί.

Μήδεια
Κακοκαιρία
Κακοκαιρία «Μήδεια»
Καιρός

Πηγή

About kathimerini