Home / Ειδήσεις / Σπάνια ανακάλυψη στις Βρυξέλλες: Βρήκαν νέο είδος μύγας

Σπάνια ανακάλυψη στις Βρυξέλλες: Βρήκαν νέο είδος μύγας

Drapetis bruscellensis ονομάστηκε το νέο είδος μύγας, που ανακαλύφθηκε σε βοτανικό κήπο των Βρυξελλών

Ένα νέο είδος μύγας ανακαλύφθηκε προ ημερών σε βοτανικό κήπο των Βρυξελλών, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Βασιλικό Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών του Βελγίου (IRSNB).

 Το όνομα που του δόθηκε είναι Drapetis bruscellensis. Το 2015 είχαν τοποθετηθεί στον βοτανικό κήπο Ζαν Μασάρ, στις παρυφές του δάσους Σουάν, εντομοπαγίδες. Κάθε εβδομάδα ελέγχονταν και οι βιολόγοι μελετούσαν τα έντομα που είχαν πιαστεί σ’ αυτές. Τον Ιούνιο μία μύγα δύο χιλιοστών έπεσε στην παγίδα και μετά από εκτενή μελέτη των μορφολογικών της χαρακτηριστικών και το DNA της, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ένα νέο είδος.

“Είναι πολύ σπάνιο να ανακαλύπτεται ένα νέο είδος μύγας στο Βέλγιο. Η τελευταία σχετική ανακάλυψη έγινε πριν από 20 χρόνια” είπε ενθουσιασμένος εντομολόγος του IRSNB, εξηγώντας ότι η πανίδα της δυτικής Ευρώπης έχει μελετηθεί εκτεταμένα και κατά συνέπεια, είναι δύσκολο να βρίσκονται νέα είδη.

Η Drapetis bruscellensis ζει κυρίως σε κορμούς δέντρων και σε φύλλα και τρώει ακάρεα και έντομα που είναι μικρότερα απ’ αυτήν.

πηγή : news247.gr

About Kostas Athanasoulis