Home / BUSINESS & FINANCE / Σκρέκας: Το πλαφόν στα 188 ευρώ στέλνει σωστό μήνυμα

Σκρέκας: Το πλαφόν στα 188 ευρώ στέλνει σωστό μήνυμα

Η τελευταία πρόταση σχετικά με το πλαφόν 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο φυσικό αέριο θα ήταν καλός συμβιβασμός, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών στις Βρυξέλλες.
«Κάθε τιμή μεταξύ 150 και 190/200 (ευρώ) θα λειτουργούσε. Πιστεύω ότι το πλαφόν στα 188 θα στείλει τα σωστά μηνύματα στις αγορές», τόνισε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί Ενέργειας των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχονται πίεση για να καταλήξουν σε συμφωνία για πλαφόν στις τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου στη σημερινή συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού:

Έχουμε λάβει ξεκάθαρη εντολή από τους ηγέτες μας να βρούμε λύση για το πλαφόν σήμερα. Είναι ευθύνη μας να φέρουμε σε πέρας αυτή την αποστολή. Δεν θα επιμέναμε τόσο εάν δεν ήμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για τους Ευρωπαίους πολίτες. Ελπίζω ότι το μήνυμα της αποφασιστικότητας, αλληλεγγύης και ενότητας θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας καλύτερης χρονιάς για όλους του Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε ο υπουργός.
«Κάθε τιμή μεταξύ 150 και 199/200 ευρώ θα λειτουργούσε», δήλωσε ο υπουργός ερωτώμενος σχετικά με το ιδανικό ύψος του πλαφόν και σε ό,τι αφορά την τελευταία πρόταση για 188 ευρώ/ μεγαβατώρα δήλωσε ότι «θα έστελνε τα σωστά μηνύματα στην αγορά.
Ερωτώμενος σχετικά με πιθανές αντιρρήσεις από Γερμανία και Ολλανδία, ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι οι υπουργοί έχουν την ευθύνη να καταλήξουν σε συμβιβασμό και σε μία πρόταση που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων. 
moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview