Home / Ειδήσεις / Σε πτώση οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Σε πτώση οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Απώλειες 2% κατέγραφαν σήμερα Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι η μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και τα ασθενέστερα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τροφοδότησαν την πτώση των τιμών που ξεκίνησε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Χθες, οι τιμές του μπρεντ και του αμερικανικού αργού κατέγραψαν απώλειες περίπου 8%, στο τέλος ενός τριήμερου ράλι με κέρδη 25%, που ήταν η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος τριημέρου από το 1990.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εξίμισι ετών.

Η έντονη μεταβλητότητα αναμένεται να συνεχιστεί, ιδιαίτερα εάν υπάρχουν αντίστοιχες διακυμάνσεις στις χρηματιστηριακές αγορές, όπως εκτιμά ο Ρικ Σπούνερ, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης στην CMC Markets στο Σίδνεϋ.

«Η όποια αλλαγή στο κλίμα τείνει να μεγεθύνεται. Η όποια αλλαγή στην τάση των αγορών πετρελαίου ενδέχεται να επηρεάζεται απ’ ό,τι συμβαίνει στις χρηματιστηριακές αγορές», δήλωσε.

Το πετρέλαιο μπρεντ παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 1,7% στα 48,72 δολάρια το βαρέλι στις 09.55 ώρα Ελλάδας, μετά από απώλειες 8,48% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Οκτωβρίου κατέγραφε απώλειες 2% στα 44,43 δολάρια το βαρέλι ύστερα από πτώση 7,7% χθες.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν μετά τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου χθες για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού κατά 7,6 εκατ. βαρέλια στα 456,9 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 28 Αυγούστου. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν αύξηση κατά 32.000 βαρέλια.

Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα από την Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης των ΗΠΑ (EIA).

Τα ασθενέστερα των αναμενόμενων στοιχεία για τη αμερικανική μεταποίηση από το Institute for Supply Management (ISM), που έδειξαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου επιβραδύνθηκε τον Αύγουστο στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Μάιο του 2013, επίσης ασκούσαν πιέσεις στις τιμές

 

Πηγή: in.gr

About Panos Dreamer