Home / Ειδήσεις / Σε θερμό κλίμα η πρώτη συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον νέο πρέσβη τον ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη

Σε θερμό κλίμα η πρώτη συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον νέο πρέσβη τον ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη

Τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τζέιμς Τσούνη, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τις συνομιλίες, που διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, αναδείχθηκε το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ, η οποία εδράζεται σε κοινές αξίες και σε ισχυρή φιλία μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίσθηκε η σημασία της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και ο ρόλος της Ελλάδας ως σταθερού, αξιόπιστου και διαχρονικού συμμάχου των ΗΠΑ για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης συζητήθηκαν η κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και υπογραμμίσθηκε η ανάγκη πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας, ως θεμελιώδους προϋπόθεσης για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και συνεργασίας.

Τέλος στη συνάντηση επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος της ομογένειας στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr

Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στο ΑΠΘ
Ξαφνικός θάνατος 32χρονου στην Κρήτη- Βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου
Η περιγραφή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το μοιραίο βράδυ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

About skaigr