Home / Αστυνομικά / Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΕΒ

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΕΒ

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στις αρχές η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα σε ένα οικοδομικό τετράγωνο με τρεις εν δυνάμει στόχους (τα γραφεία του ΣΕΒ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την πρεσβεία της Κύπρου) και πολύ κοντά στη Βουλή.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι στη διάρκεια της νύχτας η σκοπιά στην κυπριακή πρεσβεία μένει άδεια, αφού η φύλαξη τελειώνει στις 11 κάθε βράδυ.

Σύμφωνα με τα Νέα, η αστυνομία αναζητεί στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών από κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έφτασαν στο σημείο της έκρηξης προσπαθούσαν να συλλέξουν τυχόν μαρτυρίες και περιγραφές είτε από το ξενοδοχείο είτε από εργαζομένους στην οδό Φιλελλήνων.

Κάποιες περιγραφές κάνουν λόγο για δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και κινούνταν στην περιοχή.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως η επίθεση έπιασε στον «ύπνο» τις αρχές, δεδομένου ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε γενικό συναγερμό για τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ ο Νίκος Ρωμανός έχει προειδοποιήσει για «μαύρο Δεκέμβρη», με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλ.Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου.

Το τελευταίο διάστημα, άλλωστε, επικρατούσε η άποψη ότι δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος από κανέναν, πέρα από κάποιες ομάδες μικρού βεληνεκούς που περιορίζονταν σε εμπρηστικές επιθέσεις, αφού, όπως έλεγαν αξιωματικοί, «ο Ξηρός είναι μέσα, ο Μαζιώτης το ίδιο, η Ρούπα έχει το παιδί (σ.σ. αναφέρονταν στο παιδί του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα), ποιος να κάνει τι;».

Πλέον, αξιωματικοί σπεύδουν να προβλέψουν και νέα χτυπήματα, συνδέοντας μάλιστα τις προβλέψεις τους τόσο με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης όσο και με την επέτειο της δολοφονίας του Αλ.Γρηγορόπουλου.

Στόχος και στο παρελθόν

Πριν πέντε χρόνια τα γραφεία του ΣΕΒ είχαν γίνει στόχος της οργάνωσης Μηδενική Ανοχή. Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά επιθέσεων σε γραφεία πολιτικών, ενώ στα κείμενα ανάληψης της ευθύνης έχει καταφερθεί εναντίον πολιτικών και δημοσιογράφων.

Η αστυνομία όμως λαμβάνει σοβαρά υπόψη και τον τρόπο με τον οποίο προειδοποίησαν για την τοποθέτηση της βόμβας. Ένας από τους δράστες τηλεφώνησε διαδοχικά στο τηλεφωνικό κέντρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και την ίδια τακτική της διπλής ειδοποίησης με στόχο να μην υπάρχουν θύματα ακολουθούσε ο Επαναστατικός Αγώνας.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι δράστες της επίθεσης δεν είναι καινούργιοι στο χώρο της τρομοκρατίας, αλλά θεωρούν πιθανό η ανάληψη της ευθύνης να γίνει με νέο όνομα, ως νέα οργάνωση, δίνοντας έτσι το έναυσμα για νέο κύκλο επιθέσεων.

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500041762#ref=latestarticles

About basilis progressive