Home / Ειδήσεις / Σεισμός – Σάμος: 5 τραυματίες στο νοσοκομείο – Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα Εκκλησίας στο Καρλόβασι (φωτό)

Σεισμός – Σάμος: 5 τραυματίες στο νοσοκομείο – Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα Εκκλησίας στο Καρλόβασι (φωτό)

Πέντε άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο της Σάμου λόγω των τραυμάτων που υπέστησαν κατά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Αιγαίο. Δεν κινδυνεύει η ζωή τους και φέρουν ορθοπεδικά τραύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και κάποιοι ακόμη τραυματισμοί που αντιμετωπίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου.

Σε κατάσταση μεγίστης ετοιμότητας έχουν ήδη τεθεί τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ σε Σάμο και Ικαρία, αναφέρει σε tweet του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και προσθέτει: Μεταβαίνουν άμεσα στη Σάμο διασώστες του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ και ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός.

Λίγο πριν τις 15.30 άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο της Σάμου. Στην περιοχή μεταβαίνει και ο γενικός γραμματέας υποδομών Γιώργος Καραγιάννης με κλιμάκιο μηχανικών.

Μεγάλο τμήμα της Εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Καρλόβασι κατέρρευσε λόγω του ισχυρού σεισμού. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ναούς των Βαλκανίων. 

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Γιώργος Αυτιάς τα περισσότερα σπίτια που έχουν καταρρεύσει στο νησί είναι παλιά και εγκαταλελειμμένα στο Πυθαγόρειο, στο Καρλόβασι και στην πρωτεύουσα. Γίνονται οι πρώτες προσπάθειες καταγραφής των ζημιών.

 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr