Home / Βίντεο / Σήμερα η πρεμιέρα του περίφημου Love:Τρισδιάστατο, αληθινό σεξ στην Αθήνα

Σήμερα η πρεμιέρα του περίφημου Love:Τρισδιάστατο, αληθινό σεξ στην Αθήνα

Ο διάσημος σκηνοθέτης, δημιουργός του περίφημου «Μη αναστρέψιμος» με τη Μπελούτσι θα είναι παρών στην πρεμιέρα. Η αφίσα της ταινίας απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες.

Εχει ειπωθεί ότι μπροστά σ’ αυτή την ταινία «χλωμιάζουν» τόσο το «Nymphomaniac» του Λαρς Φον Τρίερ όσο και «Το Μπλε Είναι το πιο Ζεστό Χρώμα» της Ζουλί Μαρό με την Αντέλ Εξαρχόπουλος.

Είναι ένας ύμνος για τη σεξουαλική πράξη σε κάθε πιθανή στάση και μέρος. Ο σκηνοθέτης του συζητημένου «Μη αναστρέψιμος» με τη Μόνικα Μπελούτσι (με την περίφημη 12λεπτη σκηνή βιασμού), Γκασπάρ Νοέ, επιστρέφει με το «Love» Η ταινία που συζητήθηκε όσο λίγες, τον Μάιο στο 68ο Διεθνές Κινηματογραφικό φεστιβάλ των Κανών προβάλλεται σε ειδική φεστιβαλική avant premiere σήμερα, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στον Κινηματογράφο Δαναό, παρουσία του δημιουργού στο πλαίσιο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας.

Σήμερα η πρεμιέρα του περίφημου Love:Τρισδιάστατο, αληθινό σεξ στην Αθήνα

Χαρακτηριστική για την ταινία είναι η κριτική του «Guardian», που αναφέρει ότι λόγω του τρισδιάστατου χαρακτήρα της, οι θεατές αναγκάζονταν να οπισθοχωρούν στις θέσεις τους, κάθε φορά που ο πρωταγωνιστής έφτανε στην ολοκλήρωση…

Σήμερα η πρεμιέρα του περίφημου Love:Τρισδιάστατο, αληθινό σεξ στην Αθήνα

Στο επίκεντρο της ταινίας είναι το σεξ, που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά σε βαθμό που σε κάνει (όπως γράφει η Telegraph) να αισθάνεσαι ότι είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο.  Αυτός ήταν άλλωστε ήταν και ο στόχος των δημιουργών της. Οπως είχε πει ο Γκασπάρ Νοέ, η ταινία του είναι μια δημιουργία που θέλει να γιορτάσει και να αποθεώσει τη χαρά του σεξ.

Σήμερα η πρεμιέρα του περίφημου Love:Τρισδιάστατο, αληθινό σεξ στην Αθήνα

Σε αντίθεση με το kinky σεξ που υπονοείται αλλά δεν γίνεται στο «50 αποχρώσεις του γκρι», το Love παρουσιάζει πιο παραδοσιακό, αλλά αληθινό σεξ, που γίνεται και μάλιστα τρισδιάστατο επί της οθόνης.

Η βία, ωστόσο, απουσιάζει εντελώς από τη νέα του ταινία, με τίτλο «Love», η οποία είναι ό,τι ακριβώς εξηγεί ο τίτλος της: μια ιστορία αγάπης. Και ποιο είναι το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της αγάπης; «Να κάνεις συνέχεια σεξ, ενώ είσαι ερωτευμένος» απαντά ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Μέρφι.

Σήμερα η πρεμιέρα του περίφημου Love:Τρισδιάστατο, αληθινό σεξ στην Αθήνα

Το στόρι

Κεντρικός ήρωας είναι ο Μέρφι και η ερωτική και ταυτόχρονα αισθηματική σχέση του με δύο γυναίκες, την Ομι και την Ηλέκτρα. Ο τρισδιάστατος χαρακτήρας του φιλμ φέρνει τους θεατές δίπλα στα παριζιάνικα κρεβάτια των πρωταγωνιστών, όπου γίνεται το περισσότερο σεξ. Μια από τις πιο συζητημένες σκηνές του καταγράφει την ερωτική συνεύρεση και των τριών κεντρικών ηρώων, από όπου βγαίνει και το τρέιλερ της. Δεί

Ο Νοέ, αμφιλεγόμενος, προκλητικός και ακομπλεξάριστος, είχε ήδη προειδοποιήσει το κοινό γι’ αυτό που έρχεται, με την αφίσα της ταινίας, η οποία απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες, καθώς είχε γκρο πλαν ένα πέος σε στύση. Και όμως, εάν κανείς ξεπεράσει το πρώτο σοκ, οι κριτκοί αναφέρουν ότι η ιδιοφυία του Noe είναι ευδιάκριτη.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφουν

   Με ένα πρόγραμμα 239 ταινιών, το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει από τις 23 Σεπτεμβρίου ως και τις 4 Οκτωβρίου. Δώδεκα ταινίες θα διεκδικήσουν τη Χρυσή Αθηνά στο Διεθνές Διαγωνιστικό, ενώ 15 μουσικές ταινίες θα πάρουν μέρος στο τμήμα Μουσική και Φιλμ – εντός και εκτός διαγωνιστικού. Η διοργάνωση περιλαμβάνει περισσότερα από ποτέ ντοκιμαντέρ, καθώς επίσης και μεταμεσονύχτιες προβολές, ειδικές προβολές, αφιερώματα σε 4 αξιόλογους σκηνοθέτες, αλλά και στην εμβληματική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «Παρασκήνιο». Θα υπάρξει επίσης ειδικό αφιέρωμα  «Moving Future», καθώς επίσης και άλλες 20 πρεμιέρες, ανάμεσα στις οποίες συναντάμε μερικές από τις πλέον συζητημένες ταινίες της φετινής κινηματογραφικής σαιζόν.

INFO:

21ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας

 23/9/2015  ως τις 4/10/2015

Αίθουσες: Ιντεάλ, Δαναός, Οπερα και Ταινιοθήκη της Ελλάδος

 

About admin