Home / Ειδήσεις / Ρόδος: Ανήλικοι λήστευαν ακόμη και σε νεκροταφεία!

Ρόδος: Ανήλικοι λήστευαν ακόμη και σε νεκροταφεία!

Οι τρεις πιτσιρικάδες ηλικίας 14 ως 16 χρόνων είχαν ξεκινήσει τη δράση τους στις 18 Μαΐου προκαλώντας φθορές σε ένα μηχάνημα χωματουργικών έργων για να «ρουφήξουν» καύσιμα

Εξαρθρώθηκε η «άγουρη» συμμορία των τριών ανήλικων τσιγγάνων που, τις τελευταίες δέκα ημέρες, λήστευαν και έκλεβαν ακόμη και μέσα σε… νεκροταφεία στην ευρύτερη περιοχή του Καρακόνερου όπου βρίσκεται ο καταυλισμός στον οποίο κατοικούσαν στη Ρόδο.

Οι τρεις πιτσιρικάδες ηλικίας 14 ως 16 χρόνων είχαν ξεκινήσει τη δράση τους στις 18 Μαΐου προκαλώντας φθορές σε ένα μηχάνημα χωματουργικών έργων για να «ρουφήξουν» καύσιμα. Τέσσερις ημέρες αργότερα, επιτέθηκαν σε ένα πεζό και του άρπαξαν με τη βία μικρό χρηματικό ποσό, ενώ την περασμένη Τετάρτη αποπειράθηκαν να ληστέψουν μια γυναίκα που κινούνταν με μοτοποδήλατο. Τέλος, την περασμένη Παρασκευή έκλεψαν την τσάντα μιας γυναίκας από το κοιμητήριο της περιοχής!

Οι τρεις νεαροί δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου με κατηγορίες για ληστείες και κλοπές, περιλαμβάνει και τους γονείς τους οι οποίοι κατηγορούνται για πλημμελή εποπτεία ανηλίκων.

*** Ληστεία σε νεκροταφείο έγινε και στην Ξάνθη, όπως κατήγγειλε μια γυναίκα στην τοπική Ασφάλεια. Όπως είπε, το μεσημέρι της Κυριακής τρεις ανήλικοι 12 ως 15 χρόνων πήδηξαν τον φράχτη και εισέβαλαν στο χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων, την περικύκλωσαν και την λήστεψαν με την απειλή βίας.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis