Home / Ειδήσεις / Ρωσία: Το εμβόλιο μας κατά του κορωνοϊού θα είναι καλύτερο από φυσική ανοσία

Ρωσία: Το εμβόλιο μας κατά του κορωνοϊού θα είναι καλύτερο από φυσική ανοσία

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο ανοσολογικής απόκρισης στους εμβολιασθέντες από τον κορονοϊό απ’ ότι στους επανανοσήσαντες, δήλωσε ο υποδιευθυντής του επιδημιολογικού Κέντρου Γκαμαλέι, Ντενίς Λογκουνόφ.

Το δικό μας σχήμα ανοσοποίησης διασφαλίζει υψηλό επίπεδο ανοσολογικής απόκρισης στους εμβολιασθέντες , απ ότι στους επανανοσήσαντες . Η διαφορά μεταξύ τους είναι περίπου 8-10 φορές» δήλωσε ο Λογκουνόφ κατά την διάρκεια ενημέρωσης που είχε ως θέμα το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, τον πρώτο στον κόσμο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίθηκε.

Η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου Sputnik-V χρειάζεται για να ερευνηθεί η επιδημιολογική αποτελεσματικότητα του σκευάσματος, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές, δήλωσε ο Λογκουνόφ.

«Δεν είναι ζήτημα της τρίτης φάσης οι δοκιμές για την ασφάλεια (του εμβολίου). Η τρίτη φάση χρειάζεται πρωτίστως για να ερευνηθεί η επιδημιολογική αποτελεσματικότητα, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το οποίο μπορεί να ερευνηθεί και να καθορισθεί σε ένα μεγάλο αριθμητικά δείγμα ασθενών, για αυτόν τον λόγο και θα υπάρξουν 40.000 άτομα (εθελοντές), γι αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να γίνει αυτό. Ωστόσο όπως είναι φυσικό, θα μελετηθεί και η ασφάλεια και η ανοσογονικότητα στο πλαίσιο αυτής της φάσης, αλλά γενικά η δική μας πλατφόρμα έχει αποδειχθεί ασφαλής απ όλες τις πλευρές», δήλωσε ο Λογκουνόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About skaigr