Home / ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ρωσία: Πλήρωσε τους τόκους σε δύο ευρωομόλογα – Λήγει η προθεσμία από τις ΗΠΑ

Ρωσία: Πλήρωσε τους τόκους σε δύο ευρωομόλογα – Λήγει η προθεσμία από τις ΗΠΑ

Στην αποπληρωμή των τόκων για δύο ευρωομόλογα προχώρησε η Ρωσία, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του υπουργείο Οικονομικών της χώρας, πληρωμές τις οποίες κανονικά είχε το περιθώριο να της κάνει στις 26 Μαΐου.
Ωστόσο στις 25 του τρέχοντος μήνα, λήγει η προθεσμία που έχουν δώσει οι ΗΠΑ στη Μόσχα αναφορικά με τις πληρωμές τις οποίες δύναται να πραγματοποιήσει κι έτσι το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην πρόωρη πληρωμή. 

Συγκεκριμένα, καταβλήθηκαν 71,25 εκατ. δολάρια για την αποπληρωμή κουπονιών σε ευρωομόλογο σε δολάρια το οποίο ωριμάζει το 2026 και ακόμη 28 εκατ. δολάρια για τίτλο που λήγει το 2036. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών έχει διοχετεύσει τα απαιτούμενα κεφάλαια στο εθνικό αποθετήριο διακανονισμών, ωστόσο δεν έχει γίνει σαφές αν το αποθετήριο θα είναι σε θέση να κατευθύνει τα κεφάλαια αυτά προς τους ξένους ομολογιούχους. 

Με την προθεσμία των ΗΠΑ να πλησιάζει, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, δήλωσε στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας ότι η χώρα του έχει αρκετά κεφάλαια προκειμένου να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της στα ευρωομόλογα και πως θα κάνει πληρωμές σε ρούβλια σε περίπτωση που οι ΗΠΑ εμποδίσουν τις υπόλοιπες επιλογές της κι έτσι δεν θα τίθεται θέμα για αθέτηση πληρωμών και χρεοκοπία. 
Από τις 25 Μαΐου κι έπειτα οι υποχρεώσεις της Ρωσίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους ανέρχονται σχεδόν στα 2 δισ. δολάρια. 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Πώς θα σπρώξουν τη Ρωσία ένα βήμα πιο κοντά στην χρεοκοπία
Ρωσία: Έρχεται η δυσκολότερη χρεοκοπία στην ιστορία – Τα προβλήματα που ανακύπτουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview