Home / Media / Ρωσία: ‘Κάνετε λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ΙΚ’. ‘Είστε συκοφάντες’ απαντά ο Ερντογάν

Ρωσία: ‘Κάνετε λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ΙΚ’. ‘Είστε συκοφάντες’ απαντά ο Ερντογάν

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε νωρίτερα σήμερα από στελέχη του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Θέμα της συνέντευξης το παράνομο εμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και Ισλαμικού Κράτους, όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν οι αξιωματούχοι της Ρωσίας.

Μάλιστα παρουσίασαν βίντεο και φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα όσα ισχυρίζονται, πως δηλαδή εμπλέκεται η Τουρκία στο λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές.

Ειδικότερα όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αν. Αντόνοφ «συνεχίζουμε να συλλέγουμε αποδείξεις για το πώς η Τουρκία ληστεύει τους γείτονές της» και συμπλήρωσε πως “παρουσιάσαμε όλες τις αποδείξεις πώς διεξάγεται το λαθρεμπόριο πετρελαίου μέσω του οποίου χρηματοδοτείται η τρομοκρατική οργάνωση. Ξέρουμε πόσο αξίζει ο λόγος του Ερντογάν».

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης και ο Μιχάλης Ιγνατίου η ρωσική άμυνα και διπλωματία δηλώνει αδιάφορη για το αν θα παραιτηθεί ο Ερντογάν υπογραμμίζοντας με νόημα: “Κανείς στη Δύση δεν ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι ο γιος του Ερντογάν εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου…Αν η Δύση θεωρεί ότι τα στοιχεία που παρουσίασαν Ρώσοι δημοσιογράφοι είναι πλαστά δεν έχουν παρά να επιτρέψουν την αποστολή δημοσιογράφων στις περιοχές αυτές”.

Από την πλευρά του ο αντιστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ, επικεφαλής του Κέντρου Διεύθυνσης Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι “είναι εντυπωσιακός ο όγκος του παράνομου εμπορίου” και πως την ερχόμενη βδομάδα θα υπάρξουν επιπλέον πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Ρώσοι το κύριο κέντρο μέσω του οποίου διεξάγεται το λαθρεμπόριο είναι η πόλη Ντιέρ εζ Ζορ. Οι διάδρομοι διοχέτευσης του πετρελαίου εκτείνονται από την Ανατολή Συρία προς την Τουρκία και καταλήγουν στα διυλιστήρια του Μπατμάν στην Τουρκία.

«Έχουμε εντοπίσει τρεις διαδρόμους μεταφοράς του πετρελαίου από το Ιράκ και την Συρία στην Τουρκία», είπε ο εκπρόσωπος του Ρωσικού γενικού επιτελείου και πρόσθεσε ότι στις 16 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν 260 βυτιοφόρα κοντά στα Τουρκικά σύνορα, μερικά εκ των οποίων καμουφλαρισμένα. “Έχουμε ατράνταχτες αποδείξεις” είπε.

«Δορυφορικές αναγνωρίσεις έδειξαν πως μετά το πέρασμα των συνόρων τα βυτιοφόρα συνέχισαν την κίνησή τους εντός Τουρκικού εδάφους. Έτσι το πετρέλαιο παραδίδονταν και σε άλλες χώρες», είπε ο στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι και ανέφερε πως ένας άλλος διάδρομος περνά μέσα από τη βόρεια Συρία.

Σημειώνεται πως τους τελευταίους δύο μήνες τα Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν 32 πετρελαϊκές υποδομές του ΙΚ, μεταξύ των οποίων 11 διυλιστήρια.

Ερντογάν: Πρόκειται για συκοφαντίες. Αν αποδειχθούν όσα λένε θα παραιτηθώ

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί την Τουρκία με την κατηγορία ότι αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά τις καταγγελίες των Ρώσων αξιωματούχων. “Εάν αποδειχθούν οι κατηγορίες ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το ISIS, θα παραιτηθώ”, υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του από την Ντόχα και συμπλήρωσε ότι “δεν έχουμε απολέσει τις αξίες μας τόσο, ώστε να αγοράζουμε πετρέλαιο από μια τρομοκρατική οργάνωση”. Υπογράμμισε δε ότι δεν θα ήθελε να πληγούν περαιτέρω οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία.

http://news247.gr/

About gus_maverick