Home / Πολιτική / Π.Καμμένος: Ο Πρωθυπουργός εκβιάστηκε για να συμφωνήσει

Π.Καμμένος: Ο Πρωθυπουργός εκβιάστηκε για να συμφωνήσει

Διαφωνεί με τη συμφωνία, αλλά στηρίζει τον Πρωθυπουργό ο εταίρος του στην κυβέρνηση, Πάνος Καμμένος, ο οποίος στην αρχική του τοποθέτηση είπε ότι «η κίνηση των εταίρων αποτελεί πραξικόπημα», προσθέτοντας ότι μερικοί εκ των εταίρων «έφτασαν να εκβιάσουν τον πρωθυπουργό ότι εάν δεν υπογράψει, θα καταρρεύσουν αμέσως οι τράπεζες και θα γίνει ολικό κούρεμα καταθέσεων».

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος ανέφερε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ) δεν μπορούν να πουν ναι σε μια τέτοια συμφωνία, αλλά πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να προχωράει μαζί με τον πρωθυπουργό.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Άμυνας μίλησε στους δημοσιογράφους εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε σύντομη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας για να αποφύγει αυτή την κατάσταση έφτασε στο σημείο να αποδεχτεί μια συμφωνία. Μια συμφωνία που δεν είναι κοντά στις αρχές μας και φέρνει νέα δεδομένα,» πρόσθεσε και είπε πως: «Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία υπάρχουν διαδικασίες τις οποίες εμείς σεβόμαστε. Αύριο θα κάνουμε ΚΟ και θα λειτουργήσουν και τα όργανα του κινήματος.»

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος δεν ξεκαθάρισε αν αποχωρεί από τη συγκυβέρνηση, καθώς αρνήθηκε να απαντήσει σχετική ερώτηση.

 

About totritomati