Home / Ειδήσεις / Πώς η σύζυγος του δολοφονημένου 42χρονου στην Αργολίδα προσπάθησε να κρύψει το έγκλημα

Πώς η σύζυγος του δολοφονημένου 42χρονου στην Αργολίδα προσπάθησε να κρύψει το έγκλημα

Ως αυτοκτονία προσπάθησε να παρουσιάσει αρχικά τον θάνατο του 42χρονου Θανάση Λάμπρου στην Αργολίδα η 38χρονη σύζυγός του.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής Ναυπλίου, πρόκειται μάλλον για εν ψυχρώ εκτέλεση με άγνωστο συνεργό, ενώ το σπίτι του φίλου του δολοφονηθέντα, όπου βρέθηκε νεκρός ο 42χρονος, είχε εξελιχθεί σε σπίτι ερωτικών συνευρέσεων. Η αρχική εκτίμηση περί αυτοκτονίας έδωσε χρονικά περιθώρια για καθάρισμα χώρων του σπιτιού, ωστόσο σε καλαθάκι σκουπιδιών βρέθηκαν ευρήματα από σωματικά υγρά, που ταυτοποιήθηκαν στο εργαστήριο DNA της ΕΛΑΣ με συγκεκριμένο πρόσωπο.

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι επρόκειτο για εν ψυχρώ εκτέλεση, με δύο πυροβολισμούς με διαφορά 30 δευτερολέπτων, κάτι που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς περί ατυχήματος κατά τη διάρκεια πάλης. Σημαντική ώθηση στην έρευνα και την ανάκριση – άνω των 12 ωρών- της υπόπτου έδωσε αυτήκοος μάρτυρας, που είπε ότι άκουσε τον 42χρονο να φωνάζει και να βρίζει και μια γυναικεία φωνή να μιλά έντονα και να κλαίει. Στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό της 38χρονης στα νύχια του θύματος. Στο περίστροφο δεν υπήρχε γενετικό υλικό της δράστιδος ή του θύματος, είτε γιατί είχε «καθαριστεί», είτε γιατί χάθηκαν. Δεν εντοπίστηκαν ούτε ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 42χρονου, κάτι που έδειξε ότι δεν στέκει η θεωρία περί αυτοκτονίας.

Κατά την ανάκριση – κατά την οποία ομολόγησε την πράξη της- η 38χρονη έπεσε σε αντιφάσεις, ενώ σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν την ίδια ανακριτική μέθοδο που είχε χρησιμοποιηθεί και στον πατέρα της 4χρονης Άννυ Μπορίσοβα, στην υπόθεση παιδοκτονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σημειώνεται ότι η 38χρονη, φορώντας μενταγιόν με το όνομα του άνδρα της, έδινε συνεντεύξεις στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει την έρευνα. Κίνητρο φαίνεται ότι ήταν η ερωτική αντιζηλία, καθώς το θύμα ζήλευε παράφορα. Σημειώνεται ότι το ζευγάρι είχε μια κόρη 10 ετών. Υπενθυμίζεται πως ο 42χρονος πρώην ναυτικός εργαζόταν στη βίλα γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και είχε βρεθεί νεκρός στην αυλή του σπιτιού του φίλου του στην Κοιλάδα Ερμιονίδας. Νέα ώθηση στις έρευνες φαίνεται να δόθηκε μετά την επιστολή της αδερφή τους θύματος προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.

Η 38χρονη είχε ισχυριστείότι όταν επέστρεψε σπίτι της από το Κρανίδι και δεν βρήκε εκεί το σύζυγο της, τον αναζήτησε στο σπίτι του φίλου τους. Όταν τον βρήκε ήταν ιδιαίτερα επιθετικός. «Με όποιον άνδρα μιλούσα, πίστευε ότι ήταν και εραστής μου. Η κατάσταση ήταν αφόρητη. Έφτανε ακόμη και να με χτυπάει», φέρεται να είπε. Καυγάδισαν και κάποια στιγμή ο άνδρας της βρέθηκε με το όπλο τστα χέρια. Προσπάθησε να του το πάρει και όταν τα κατάφερε το έστρεψε, όπως λέει, στον κρόταφό της λέγοντας του ότι «αυτό που θέλεις να κάνεις εσύ, θα το κάνω μόνη μου». Στη συμπλοκή που ακολούθησε δεν κατάλαβε, όπως ισχυρίζεται, πως «πρόεκυψε» η πρώτη σφαίρα. Στη συνέχεια «προέκυψε» δεύτερος πυροβολισμός στο κεφάλι. Ακολούθως έστησε σκηνικό αυτοκτονίας, βάζοντας το όπλο στο χέρι του, και πήρε το τσαντάκι και το τηλέφωνό του και τα άφησε σε πολυθρόνα του σπιτιού για να δείξει ότι έφυγε εσπευσμένα από το σπίτι.

Πηγή: Huffingtonpost.gr

About Panos Dreamer