Home / Ειδήσεις / Πόσες ώρες την ημέρα ενδείκνυται να χρησιμοποιούμε τα κινητά μας τηλέφωνα

Πόσες ώρες την ημέρα ενδείκνυται να χρησιμοποιούμε τα κινητά μας τηλέφωνα

Ουκ ολίγες έρευνες έχουν διενεργηθεί σχετικά με τη χρήση που κάνουμε εν έτει 2022 στα κινητά μας τηλέφωνα, τα οποία έχουν γίνει προέκταση του χεριού μας. Συνεχώς πραγματοποιούνται έρευνες για τη σχέση του ανθρώπου με το κινητό του τηλέφωνο και πως αυτή επηρεάζει την ζωή του.

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει, πως η πολύωρη χρήση κινητών συνδέεται με παχυσαρκία, πόνους στον αυχένα, κακή απόδοση στην επαγγελματική ή άλλη δραστηριότητα που ασκεί ο χρήστης τους και ανάπτυξη συμπεριφορών εξάρτησης με την συσκευή.

Η τελευταία έρευνα έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ruhr Bochum στη Γερμανία. Οι ερευνητές δημιούργησαν τρεις ομάδες εθελοντών. Τα μέλη της μίας ομάδας έβαλαν στο συρτάρι το κινητό τους τηλέφωνο για μια εβδομάδα, τα μέλη της δεύτερης το χρησιμοποιούσαν το πολύ για μια ώρα τη μέρα ενώ τα μέλη της τρίτης ομάδας συνέχισαν να χρησιμοποιούν κανονικά το κινητό τους τηλέφωνο όπως και όσο το κάνουν κάθε μέρα.

Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Journal of Experimental Psychology: Applied» οι ερευνητές αναφέρουν ότι η μείωση του χρόνου ενασχόλησης του κινητού τηλεφώνου σε συνολικά μια ώρα ημερησίως μειώνει σημαντικά το άγχος των χρηστών τους, βελτιώνει σημαντικά την ψυχική τους διάθεση, τους κάνει πιο χαρούμενους, με περισσότερη θέληση για να ζήσουν καλύτερα, να αρχίζουν να ασκούνται σωματικά κ.α.

«Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τόσο εκείνοι που σταμάτησαν να χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο όσο και εκείνοι που το χρησιμοποιούσαν μια ώρα ημερησίως είχαν ιδιαίτερα ευεργετικές συνέπειες στη ζωή τους αλλά διαπιστώθηκε ότι τα οφέλη αυτά διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από εκείνους που σταμάτησαν να το χρησιμοποιούν» αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Πηγή: Sigma Live Economy

Έκλειψη ηλίου από τον Άρη-Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα που κατέγραψε η NASA
Αυτές είναι οι δέκα καλύτερες μαθητικές «Start Up» – Οι πρωτότυπες υπηρεσίες τους
Netflix: Τέλος οι «δανεικοί» κωδικοί- Δείτε τι θα πρέπει να πληρώσετε

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

About skaigr