Μία πρωτότυπη πρωτοβουλία ανέλαβαν χρήστες του διαδικτύου μέσω ιστοσελίδας στην οποία δημιουργήθηκε ψήφισμα για ένωση της Ελλάδας με την Κύπρο με πλοιάρια.

Ο χρήστης της ιστοσελίδας εξηγεί πως αυτό αποτελεί απαίτηση πολλών Κυπρίων και Ελλαδιτών και παροτρύνει το κοινό υπέρ της ψήφισής του.

Συγκεκριμένα παρατίθεται αυτούσιο απόσπασμα του ψηφίσματος:

Μετά από επικοινωνία που είχα με πολύ κόσμο, που ταξίδεψε αρκετές φορές τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο αντίστοιχα,
βρίσκομαι στην θέση να σας εκφράσω την πεποίθησή μου για λειτουργία τακτικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς τα λιμάνια της Ελλάδας και της Κύπρου και σε μεταγενέστερο στάδιο από και προς τα υπόλοιπα λιμάνια της Μεσογείου. Οι δυνατότητες υπάρχουν εφόσον, ως γνωστόν, τα λιμάνια που διαθέτουμε είναι πλέον από τα πιο αξιόπιστα λιμάνια της Μεσογείου.
Αρχικά αυτό θα επιφέρει οικονομικά οφέλη γενικά σε όλα τα νησιά και περιοχές που θα μπορούν να συνδέονται ακτοπλοϊκά και ταυτόχρονα θα βοηθά και τους Κυπρίους να βρίσκονται πιο κοντά στα ελληνικά νησιά πηγαίνοντας απευθείας στον προορισμό τους και με λιγότερα έξοδα, εξαιρουμένων των οργανωμένων κρουαζιέρων και χωρίς να θέλουμε να επηρεάσουμε τα συμφέροντα αυτών. Με την ευκαιρία των έργων που εκτελέστηκαν και εξακολουθούν σε διάφορα σημεία της Ανατολικής Μεσογείου (Ελλάδα και Κύπρο), θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να ενταχθούν και δρομολόγια από και προς Κύπρο.
Επιπλέον σε περίοδο όπου η οικονομική κρίση μας επηρεάζει όλους, η δημιουργία ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς τα Ελληνικά λιμάνια και Λεμεσό θα ανακουφίσει οικονομικά αρκετά άτομα παρέχοντας τους θέσεις εργασίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.
Το ψήφισμα αυτό γίνεται ώστε να πραγματοποιούνται απευθείας ταξίδια προς και από Ελλάδα και Κύπρο στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να μεταβεί π.χ. σε ελληνικό νησί από Κύπρο να μην χρειάζεται πέρα από ακτοπλοϊκά να πληρώσει και αεροπορικά εισιτήρια.
Τα οφέλη θα είναι: Αύξηση τουριστών σε Ελλάδα και Κύπρο
Ανταγωνισμός ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εταιρειών και συνεπώς μείωση τιμών εισιτηρίων.
Ευχαριστώ για τη στήριξη σας
Γιάννης Δανιήλ

Όσοι ενδιαφέρεστε να ψηφίσετε υπέρ πατήστε ΕΔΩ.