Πρόκληση σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τους όρους με τους οποίους άνοιξαν σήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία και ζητάει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την πανδημία.

Τεράστια πρόκληση

«Αποτελεί τεράστια πρόκληση απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το ασφαλές άνοιγμα των δημοτικών και νηπιαγωγείων, μπορεί να εξασφαλιστεί με το διαφορετικό πρόγραμμα εισόδου – εξόδου και τα ανοιχτά παράθυρα, τη στιγμή που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο, όπως είναι η μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τάξη, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών, τα δωρεάν τεστ για όλους» επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης μεγαλώνουν όσο επιμένει να αγνοεί τις προτάσεις γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών ενώ τους ρίχνει κι από πάνω την ευθύνη για το ότι δεν ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια ή για ένα πιθανό νέο κλείσιμο Δημοτικών και Νηπιαγωγείων».

Κουδούνι και καμπάνα

Το ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για αστόχαστο και απρογραμμάτιστο άνοιγμα των σχολείων.

«Για τους μαθητές χτυπά σήμερα το σχολικό κουδούνι. Για την κυβέρνηση, χτυπά μια τεράστια καμπάνα, πένθιμη, που θυμίζει τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, τις ελλείψεις στην Υγεία και την συσσώρευση των μεθεόρτιων κρουσμάτων.

Μια καμπάνα που νομοτελειακά θα σιγήσει και το κουδούνι που τόσο αστόχαστα και απρογραμμάτιστα έβαλε η κυβέρνηση να χτυπήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΜέΡΑ25.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο