Home / Ειδήσεις / Πρόεδρος ΔΗΣΥ : Ερχονται εξελίξεις στο Κυπριακό – Πρωτοφανής κινητικότητα του διεθνούς παράγοντα

Πρόεδρος ΔΗΣΥ : Ερχονται εξελίξεις στο Κυπριακό – Πρωτοφανής κινητικότητα του διεθνούς παράγοντα

Το Κυπριακό έχει μπει στις προτεραιότητες του διεθνούς παράγοντα, δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται ενότητα στο εσωτερικό, αλλά και προετοιμασία.

«Στις προτεραιότητες»

Οπως μεταδίδει το philenews.com, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι υπήρξε πλήρης ενημέρωση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για τις επαφές που είχε κατά το προηγούμενο διάστημα για το Κυπριακό.

«Το Κυπριακό έχει μπει στις προτεραιότητες του διεθνούς παράγοντα. Εδώ και δεκαετίες δεν θυμάμαι τέτοια κινητικότητα του ευρωπαϊκού αλλά και του διεθνούς παράγοντα για το Κυπριακό», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, απαριθμώντας σειρά από χώρες, όπως Ρωσία, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, καθώς και μεσογειακές χώρες, αλλά και «ολόκληρη η Ευρώπη».

Επισκέψεις

Αναφέρθηκε ακολούθως στις επισκέψεις που αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο, περιλαμβανομένου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας και του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας. Για αυτό, συνέχισε, χρειάζεται ενότητα στο εσωτερικό, αλλά και προετοιμασία.

«Θα έρθουν κατά την άποψή μας εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και από τις εκλογές στην τουρκοκυπριακή κοινότητα», είπε.

Πηγή

About ingr