Home / Πολιτική / Πρωτοσέλιδα: Πάλι ένας Μητσοτάκης στο τιμόνι της ΝΔ

Πρωτοσέλιδα: Πάλι ένας Μητσοτάκης στο τιμόνι της ΝΔ

Οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ πρωταγωνιστούν στις σημερινές εφημερίδες.
«H συντεταγμένη υποστήριξη των μηχανισμών του Άδωνη Γεωργιάδη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και του Αντώνη Σαμαρά, έκρινε το αποτέλεσμα της κάλπης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ένατος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», γράφει η σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία κυκλοφορεί με τον τίτλο «Βαγγέλη, χάσαμε» και μία φωτογραφία του Κώστα Καραμανλή και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Με ανατροπή, την οποία δημόσια είχε πει ότι αναμένει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδείχθηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλάζει σελίδα. Η εκλογή του και οι αλλαγές που θα επιχειρήσει θα επηρεάσουν τόσο οριζόντια το πολιτικό σκηνικό με την κεντρώα στροφή της Νέας Δημοκρατίας, όσο και κάθετα με την ποιοτική διεύρυνση της κοινωνικής βάσης, στην οποία στηρίζεται η ελληνική Κεντροδεξιά και το πώς αυτή συμμετέχει στο ευρύτερο πολιτικό φάσμα», σχολιάζει το Έθνος, που κυκλοφορεί σήμερα με τον τίτλο «Αλλαγή σελίδας με τη νίκη Κυριάκου».

«Οι 100 μέρες της ΝΔ», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Τα Νέα. Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε πορεία επανεκκίνησης βάζει τη Νέα Δημοκρατία η εκλογική ανατροπή με την καθαρή επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο νέος πρόεδρος, ο οποίος υπερίσχυσε και στα καραμανλικά προπύργια, προχώρησε σε δηλώσεις συνεννόησης και ενότητας».

«Πάλι Μητσοτάκης – Οι προκλήσεις με το καλημέρα», είναι ο τίτλος της Δημοκρατίας. Η εφημερίδα γράφει ότι «πάλι Μητσοτάκης αρχηγός στη ΝΔ. Είκοσι τρία χρόνια μετά την αποχώρηση από την ηγεσία του κόμματος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο γιος του Κυριάκος πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή με διαφορά, κερδίζοντας τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, έχοντας μπροστά του μια σειρά από προκλήσεις να τον περιμένουν».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σάρωσε στην Αττική, κάλυψε το έδαφος στη Μακεδονία, κέρδισε στην Κρήτη ανατρέποντας τα προγνωστικά. Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, άνοιγμα στην κοινωνία και στις δυνάμεις της παραγωγής, εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης», γράφει ο Ελεύθερος Τύπος που βλέπει «θρίαμβο» Κυριάκου.

«Αξιόπιστη λύση διακυβέρνησης», βλέπει πίσω από τη νίκη Μητσοτάκη η Ναυτεμπορική. Η εφημερίδα τονίζει ότι:«μήνυμα ανανέωσης αλλά και προοπτικής έδωσαν χθες οι ψηφοφόροι της ΝΔ αναδεικνύοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη νέο πρόεδρο του κόμματος, στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών».

«Ο Κυριάκος διέλυσε τον Καραμανλισμό!» σημειώνει η Kontra News. Η εφημερίδα γράφει ότι «ανίκανη να ανταποκριθεί στα σύνθετα δεδομένα της νέας εποχής και κυρίως να ανανεωθεί η γερασμένη και χρεοκοπημένη Δεξιά αλλάζει οικογένεια και η διαχείρισή της περνάει στα χέρια των Μητσοτάκηδων».

About totritomati