Home / Ελλάδα / Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ηλεία – Απεγκλωβισμοί στην Ελευσίνα

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ηλεία – Απεγκλωβισμοί στην Ελευσίνα

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η πρωινή καταιγίδα στην Ηλεία, ειδικά στην πρωτογενή παραγωγή, ενώ έχει κλείσει και η παλαιά εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών στην Παναγοπούλα λόγω κατολίσθησης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ειδικά στην πόλη Βάρδα έχουν πλημμυρίσει ο κεντρικός δρόμος, σπίτια και καταστήματα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πλέουν στην περιοχή κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.  Είναι χαρακτηριστικό πως η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Υπάρχουν επίσης κάποιες αναφορές κατοίκων για ανεμοστρόβιλο στην περιοχή,  οι οποίες όμως για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται. Στην περιοχή πάντως οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι και αυτό δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

«Πρέπει να δούμε σε έκταση το πρόβλημα με τις πλημμύρες στον αγροτικό τομέα, είναι το πιο παραγωγικό μας κομμάτι» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Όσον αφορά το ζήτημα της παλαιάς εθνικής οδού, ο κ. Κατσιφάρας διευκρίνισε ότι ήδη αντιμετωπίζεται.

Προβλήματα προκάλεσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, η δυνατή βροχή που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ειδικότερα, στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από ΙΧ αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική δέχθηκε, στη διάρκεια της νύχτας, δέκα κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Ελευσίνα, Μενίδι, Σαλαμίνα, Πεντέλη και Καλλιθέα.


Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64274476

About admin