Home / Προτεινόμενα / Προανακριτική για τον Ν. Παππά ζητεί η Ν.Δ.

Προανακριτική για τον Ν. Παππά ζητεί η Ν.Δ.

Πρόταση συγκρότησης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά κατέθεσαν 30 βουλευτές της Ν.Δ..
«Μετά από μελέτη της δικογραφίας (σ.σ. που απεστάλη στη Βουλή με αφορμή κατάθεση του επιχειρηματία Ν. Καλογρίτσα) και αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού, κρίνουμε ότι εις βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Παππά, προκύπτουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης» σημειώνεται σε σχετική δήλωση του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Ι. Μπούγα, όπως γράφει το kathimerini.gr .

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. υποβάλλει προς τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, πρόταση υπογεγραμμένη από 30 Βουλευτές, με σκοπό την συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των εξής εγκλημάτων, που ο πρώην Υπουργός φέρεται ότι τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του:
α) του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και

β) του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Τα αδικήματα αυτά στοιχειοθετούνται στην πρότασή μας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας».
Σημειώνεται ότι η ηγεσία της Ν.Δ. δεν προβαίνει σε ανάλογη κίνηση και για την υπόθεση της «Follie-Follie». 

Πηγή

About moneyreview