Home / Ειδήσεις / Πρεμιέρα του Κοινοβουλευτικού ελέγχου στη βουλή

Πρεμιέρα του Κοινοβουλευτικού ελέγχου στη βουλή

Επίσημη πρεμιέρα του κοινοβουλευτικού ελέγχου της νέας Βουλής, που άνοιξε στην Ολομέλεια, πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον προγραμματισμό 11 επίκαιρων ερωτήσεων. Ωστόσο, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό είχε ως αποτέλεσμα να απαντηθεί μόνο μία.

Από όλα τα μέλη της κυβέρνησης μόνο ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, ήταν παρών για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Αθανάσιου Δαβάκη.

Η απουσία των μελών της κυβέρνησης από την Ολομέλεια προκάλεσε τη διαμαρτυρία της βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα. Η κ. Χριστοφιλοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν σέβεται τη Βουλή και χαρακτήρισε «αίσχος και ντροπή» τη στάση των υπουργών.

Ο προεδρεύων του Σώματος και ΣΤ’ αντιπρόεδρος, Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος εκπροσωπεί το ΚΚΕ, σημείωσε ότι δεν είναι θετικό βήμα να υπάρχει αυτή η εικόνα στην έναρξη του κοινοβουλευτικού ελέγχου. «Εκ μέρους του προεδρείου κάνω έκκληση προς την κυβέρνηση να μην επαναληφθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση», τόνισε ο κ. Λαμπρούλης και πρόσθεσε ότι το θέμα θα τεθεί από όλα τα κόμματα στη Διάσκεψη των Προέδρων.

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/92540/Aulaia-tou-koinobouleutikou-elegchou-stin-Olomeleia

About basilis progressive