Home / Προτεινόμενα / Πράξη πρώτη για Ολυμπιακό – PSV

Πράξη πρώτη για Ολυμπιακό – PSV

Ετοιμος ώστε να κάνει το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται προκειμένου να βρεθεί στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος απόψε υποδέχεται την Αϊντχόφεν στο Καραϊσκάκη για τους «32» της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» ρίχνονται ξανά στη «μάχη» των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έπειτα από σχεδόν 2,5 μήνες, καθώς τελευταίο τους παιχνίδι ήταν αυτό με την Πόρτο στο ίδιο γήπεδο στις 9 Δεκεμβρίου για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.Απέναντί τους έχουν μια ομάδα με όνομα βαρύ, όχι όμως πλέον με ανάλογη αγωνιστική παρουσία. Βέβαια, για να μπορέσουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Ολλανδών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και σίγουρα να μην έχουν στην αμυντική τους λειτουργία την εικόνα που παρουσίασαν στο τελευταίο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Κάτι που τόνισε και ο Πέδρο Μαρτίνς στις χθεσινές δηλώσεις του.
«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να αποφύγουμε τα λάθη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το πρώτο παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, ενώ για την αποψινή αντίπαλο της ομάδας του πρόσθεσε: «Πραγματικά η PSV είναι μια ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το ένα είναι πως πρόκειται για ολλανδική ομάδα που αγαπάει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Επίσης έχει τη σφραγίδα του προπονητή της, είναι πολύ καλά δουλεμένη και έχει παίκτες με πολύ καλή τεχνική και με πολύ καλά προσόντα».
Οσον αφορά τα πλάνα του, έχει καταλήξει στο 4-2-3-1. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Παπασταθόπουλος και Μπα, από τη στιγμή κατά την οποία ο Σεμέδο είναι τιμωρημένος. Σα, Λαλά (ή Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης και Καμαρά θα είναι στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Ελ Αραμπί. Θέση διεκδικούν πίσω από τον επιθετικό ο Βαλμπουενά ή ο Φορτούνης, ενώ λογικά την ενδεκάδα θα συμπληρώνουν οι Μασούρας και Μπούμα. 

Ο Εμβιλά, ακολούθησε μέρος του προγράμματος και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, όμως δεν αναμένεται να βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα.

Ολυμπιακός

Πηγή

About kathimerini