Home / Γενικές ειδήσεις / Πούτιν κατά Έλτον Τζον για το «τηλεφώνημα» (;) για τα γκέι δικαιώματα

Πούτιν κατά Έλτον Τζον για το «τηλεφώνημα» (;) για τα γκέι δικαιώματα

Ο βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον είχε προσφερθεί να διαφωτίσει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, επικρίνοντας την στάση της Μόσχας που, μεταξύ άλλων, έχει ποινικοποιήσει τη λεγόμενη «γκέι προπαγάνδα». Ο τραγουδιστής ανέφερε πως ο ρώσος πρόεδρος ανταποκρίθηκε, σήκωσε το τηλέφωνο και συνομίλησε μαζί του -κάτι όμως που διέψευσε το Κρεμλίνο, αφήνοντας τον Έλτον Τζον στα κρύα του λουτρού.

Το νήμα της υπόθεσης ξεκινά από μία συνέντευξη στο βρετανικό BBC. Ο Έλτον Τζον είχε αναφερθεί στην πολιτική που ακολουθεί η Μόσχα και είχε προσφερθεί να συνομιλήσει με τον Πούτιν για το ζήτημα.

«Δεν έχω αυταπάτες πως θα του αλλάξω γνώμη, αλλά τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει» είχε πει ο βρετανός τραγουδιστής.

Την Τρίτη το βράδυ, λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη, ο Έλτον Τζον επανήλθε με μία απροσδόκητη ανάρτηση στο Instagram: Το πορτρέτο του Βλαντιμίρ Πούτιν και ένα ευχαριστήριο μήνυμα.

Από τον πιστοποιημένο του λογαριασμό, ο Έλτον Τζον έστειλε «ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο Πούτιν που επικοινώνησε και μίλησε μαζί μου στο τηλέφωνο σήμερα». «Ανυπομονώ να σας συναντήσω πρόσωπο με πρόσωπο και να συζητήσουμε το θέμα της ισότητας για LGTB στη Ρωσία» έκλεινε το μήνυμα.

Λίγο αργότερα όμως, το Κρεμλίνο άδειασε κανονικότατα τον βρετανό τραγουδιστή.

Ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πέσκοφ διέψευσε την αναφορά, λέγονας πως «ο πρόεδρος Πούτιν δεν είχε συνομιλία με τον Έλτον Τζον και, επιπλέον, δεν έλαβε αίτημα να τον συναντήσει».

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εμφανίστηκε ανοικτός, λέγοντας πως ο ρώσος πρόεδρος «θα ήταν πρόθυμος να συνομιλήσει με τον Έλτον Τζον» για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή: in.gr

About Panos Dreamer