Home / Κόσμος / Πούτιν για Μαριούπολη: Οι «εθνικιστές» να καταθέσουν τα όπλα για να βρεθεί λύση

Πούτιν για Μαριούπολη: Οι «εθνικιστές» να καταθέσουν τα όπλα για να βρεθεί λύση

Νωρίτερα το απόγευμα ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν. 
Ένα από τα θέματα που συζήτησαν ήταν η πληρωμή των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη, που η ρωσική πλευρά έχει ζητήσει να γίνονται σε ρούβλια. Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι συζήτησαν και για το θέμα αυτό. Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος απέρριψε το ρωσικό αίτημα υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατό οι πληρωμές να γίνονται σε ρούβλια.  

Επίσης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για την δημιουργία ανθρωπιστικής διόδου για την Μαριούπολη. Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, το Ελιζέ ανακοίνωσε πως μια ανθρωπιστική επιχείρηση στη Μαριούπολη δεν είναι δυνατή «σε αυτή τη φάση».
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι για να βρεθεί λύση στη Μαριούπολη πρέπει οι «εθνικιστές» να καταθέσουν τα όπλα. Ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι θα σκεφτεί το θέμα, δήλωσε αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

Υπενθυμίζετα πως νωρίτερα μέσα στη μέρα η Ρωσία ανακοίνωσε τον περιορισμό και μάλιστα δραστικό στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Κιέβο και το Τσερνίχιβ.
Μετά το πέρας των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που έλαβαν χώρα στην Τουρκία, ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Φόμιν δήλωσε πως η δραστική μείωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Κίεβο και στο Τσερνίχιβ θα λάβει χώρα άμεσα, αναμένοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα πράξουν ανάλογα. 
Ρωσία και Ουκρανία ολοκλήρωσαν σήμερα τον νέο γύρο συνομιλιών. Η Μόσχα υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν «εποικοδομητικές» και η ουκρανική προσφορά για συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων θα διαβιβαζόταν άμεσα στο Βλάντιμιρ Πούτιν.
Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι περιορίζει τις επιχειρήσεις σε Κίεβο και Τσερνίχιβ
Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων η Μαριούπολη – Ζητείται πλήρης εκκένωση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview