Home / Ειδήσεις / Πολάκης: Έρχονται νέες αποκαλύψεις για σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Πολάκης: Έρχονται νέες αποκαλύψεις για σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κολωνό με θέμα «Αριστερή Διακυβέρνηση – Μεταρρυθμίσεις στην Υγεία» δήλωσε πως «η αξιολόγηση θα κλείσει – και θα κλείσει χωρίς ούτε ένα ευρώ πρόσθετη λιτότητα μετά το 2019. Δεν θα έχουμε κανένα νέο μέτρο έως το 2018, θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και θα προχωρήσει η ρύθμιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κάνοντας απολογισμό των δύο χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στα 630 εκατομμύρια που έδωσε η κυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους, στα σχολικά γεύματα και την ενίσχυση των ειδικών σχολείων, στην αποκατάσταση αδικιών στην ΕΡΤ, και στις ρυθμίσεις για τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες. Επίσης αναφέρθηκε στους μεγάλους οδικούς άξονες που αποδίδονται σύντομα σε κυκλοφορία. Μιλώντας για τον χώρο της υγείας, είπε ότι αυξήθηκε κατά 300 εκατομμύρια η κρατική δαπάνη και σημείωσε ότι έως σήμερα έχουν προσληφθεί 6256 άτομα όλων των ειδικοτήτων και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη 3600 ατόμων.

Ο αν. υπουργός επιτέθηκε για άλλη μια φορά στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία όπως είπε, «δεν παρουσιάζουν την πραγματικότητα» αλλά «δείχνουν μόνο μαυρίλα και καταστροφή», αναρωτήθηκε γιατί το ΕΣΡ δεν προκηρύσσει το διαγωνισμό για τα ΜΜΕ και δήλωσε ότι σύντομα θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για να πληρώσουν τα κανάλια που σήμερα εκπέμπουν.

Τέλος, αφού αναφέρθηκε στα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, είπε ότι η εξεταστική επιτροπή που θα συσταθεί, θα ξεκινήσει την έρευνα από το 1997 και τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις για σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

About Andreas Chondros