Home / Ειδήσεις / Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στην Ελένη Ζαρούλια για τον διορισμό στη Βουλή με ψευδή στοιχεία

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στην Ελένη Ζαρούλια για τον διορισμό στη Βουλή με ψευδή στοιχεία

Δημήτρης Δαμιανός

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε στην πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Η δίωξη αφορά το ότι επιχείρησε να διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή δηλώνοντας στην αίτησή της ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα.

 Ο διορισμός έγινε, καθώς η πρώην βουλευτής δεν δήλωσε ότι είναι υπόδικη με τελεσίδικο βούλευμα για κακουργηματική πράξη.

 Όταν η υπόθεση έγινε γνωστή, ο κ. Τασούλας ανακάλεσε τον διορισμό της και απέστειλε τα στοιχεία στον Εισαγγελέα.

 Η Ελένη Ζαρούλια προκάλεσε ψευδώς και δολίως τον διορισμό της για ίδιον όφελος» ανέφερε στο σκεπτικό του ο πρόεδρος της Βουλής στο οποίο επισημαίνονταν επίσης ότι η πρώην βουλευτής «δήλωσε ψευδώς στην υπεύθυνη δήλωσή της ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό της κώλυμα διορισμού». Στην απόφαση ο κ. Τασούλας επικαλέστηκε, εκτός από την ψευδή δήλωση, και τις γενικές αρχές του Διοικητικού Δικαίου που προβλέπει ανάκληση για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η κ. Ζαρούλια καταδικάστηκε για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 6 ετών με ανασταλτική δύναμη στην έφεση.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr