Home / Διασκέδαση / Ποια Ελληνικά εστιατόρια “φοράνε” Michelin;

Ποια Ελληνικά εστιατόρια “φοράνε” Michelin;

Η Michelin αποκαλύπτει την 35η έκδοση του οδηγού Michelin Main Cities of Europe για το 2016, η οποία συμπεριλαμβάνει τα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια για 44 μεγάλες πόλεις σε 20 Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Σε αυτή τη νέα έκδοση, 5 νέα εστιατόρια έχουν βραβευτεί με 3 αστέρια κι αυτό αυξάνει τον συνολικό αριθμό των εστιατορίων με τρία αστέρια στα 19, ενώ ο συνολικός αριθμός εστιατορίων με 2 αστέρια αυξάνεται κατά 15 φτάνοντας τα 88. Νέα εστιατόρια σε Αυστρία, Πολωνία, Ουγγαρία και Τσεχία κάνουν είσοδο στον φετινό οδηγό.

Επίσης, δημοφιλή είναι τα εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με τη διάκριση Bib Gourmand για την απλότητα της κουζίνας τους και την σχέση τιμής – ποιότητας που προσφέρουν. Υπάρχουν πάνω από 55 νέες διακρίσεις Bib Gourmand στο σύνολο των χωρών, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους σε 296.

Στα highlighs της ελληνικής σκηνής και φέτος τα βραβευμένα εστιατόρια Σπονδή (Παγκράτι) και Funky Gourmet (Κεραμεικός) με 2 αστέρια, ενώ Botrini’s (Χαλάνδρι), Hytra (Αθήνα) και Βαρούλκο (Μικρολίμανο) με 1 αστέρι, τα οποία κατάφεραν για ακόμα μία χρονιά να διατηρήσουν τα αστέρια τους. Σημαντική ήταν και η διάκριση δύο ακόμη εστιατορίων, των Αθήρι και Οικείο, τα οποία απέσπασαν και φέτος βραβείο Bib Gourmand ως επιβράβευση για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής τους.

restaurant-funky gourmet-640
Σπονδή

restaurant-spondi-640
Funky Gourmet

«Σε λιγότερο από 10 χρόνια, η επιλογή των εστιατορίων στις κυριότερες Ευρωπαϊκές πόλεις έχει αυξηθεί», σχολίασε ο Michael Ellis, Διευθυντής των οδηγών Michelin παγκοσμίως. «Οι μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που βρίσκονται στο επίκεντρο της βιομηχανίας και του εμπορίου και λειτουργούν ως σταυροδρόμια πολιτιστικών ανταλλαγών, έχουν αναπτυχθεί εξαιρετικά όσον αφορά στις επιλογές εστίασης που προσφέρουν, όπως για παράδειγμα το Βερολίνο, το Λονδίνο, οι Βρυξέλλες, το Τορίνο, το Άμστερνταμ, το Παρίσι και η Ζυρίχη, όπου οι γαστρονομικές επιλογές ενισχύθηκαν σημαντικά. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η νέα γενιά σεφ επιδιώκει να αποδείξει την ικανότητά της να μαγειρεύει σε υψηλό επίπεδο».

Η Rebecca Burr, αρχισυντάκτρια του οδηγού του 2016 δήλωσε: «Είναι εξαιρετικό να βλέπει κανείς τόσα πολλά Αστέρια να απονέμονται αυτή τη χρονιά, ειδικά σε ανερχόμενες πόλεις. Στην έκδοση του 2016 υπάρχουν 1.333 ξενοδοχεία και 2.312 εστιατόρια συνολικά.»

Γραμμένος στα αγγλικά, ο οδηγός αυτός είναι χρήσιμος σε όσους ταξιδεύουν στις Ευρωπαϊκές πόλεις. Εκτός των άλλων περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, όπως χάρτες πόλεων και πρακτικές τουριστικές πληροφορίες για κάθε πόλη.

Η επιλογή των εστιατορίων που παρουσιάζονται γίνεται από τους επιθεωρητές πλήρους απασχόλησης της Michelin, οι οποίοι εργάζονται με απόλυτη ανωνυμία και λαμβάνουν αυστηρή εκπαίδευση. Εφαρμόζουν τις ίδιες μεθόδους εργασίας που είναι δοκιμασμένες εδώ και χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να εγγυώνται επίπεδο ποιότητας διεθνές και με συνέπεια. Αξιολογούν μόνο την ποιότητα της κουζίνας ως προς 5 κριτήρια που έχουν καθοριστεί από την εταιρεία κατασκευής ελαστικών: την ποιότητα των υλικών, το μαγείρεμα και τη διαχείριση των γεύσεων, την “προσωπικότητα” της μαγειρικής, την σχέση ποιότητας – τιμής και τέλος τη συνέπεια διαχρονικά και ως προς το σύνολο του μενού.

Τα αντικειμενικά κριτήρια τηρούνται από όλους τους επιθεωρητές του οδηγού, είτε βρίσκονται στην Ιαπωνία, είτε στις ΗΠΑ είτε στην Ευρώπη. Γι’ αυτό και η διάκριση με ένα αστέρι έχει την ίδια αξία στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη ή στο Τόκυο.

Ο οδηγός αυτός είναι ήδη διαθέσιμος στα καταστήματα και σε έκδοση για iPhone από τις 9 Μαρτίου.

Πηγή:NEWSAUTO.GR

About Vassilis Batzis